Петричани: Искаме си електронния часовник на сградата на читалището, няма кой да го поправи от половин месец, за да сверяваме часовниците си!

 Електронният часовник, на фасадната страна на сградата на НЧ „Братя Миладинови“ в Петрич е спрял от половин месец, което за петричани е истинско мъчение, каза Цветана Голашева, която редовно си сверява часовника по него и се информира за времето, по температурата, която освен часа се изписва на него.

 Часовникът бе монтиран от петричкия бизнесмен Кирил Георгиев преди две години и бе дарен на местното население. Неработещото устройство е обект на коментари и от възрастните хора от централния пенсионерски клуб. Те настояват часовника да бъде ремонтиран от община Петрич, тъй като по него те се ориентирали за часа на отваряне на клуба в 10 сутринта.

 От читалищното ръководство са категорични, че те нямат отношение по поддържане на ел. часовника, независимо разположението му на сградата. Според тях ремонтът му трябва да стане от фирмата която го е монтирала, или при добро желание от специалистите на общинска администрация.

Валентин Герчев

Вестник“ ТОП ПРЕСА“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене