Без категория

Националния печат

печат

“Капитал Daily

ДКЕВР откри втори фронт срещу ЕРП

Между 52 млн. и 2.7 млрд. лв. варира оценката за глобите, които Държавната комисия по енергийно и водно регулиране може да наложи на ЧЕЗ, EVN и „Енерго-про“. Санкциите са по 2690-те нарушения, констатирани от поръчания от ДКВЕР в началото на годината одитен доклад за дейността на трите мрежови компании от 2008 г. насам.

Финансовото богатство на българските домакинства достигна 25 млрд. евро

Нетното финансово богатство на домакинствата в България се е увеличило над три пъти за последните девет години и към 2013 г. достига близо 25 млрд. евро. За изминалото близо десетилетие темповете на нарастване изпреварват средните за региона на Централна и Източна Европа (ЦИЕ), където нетното финансово богатство на домакинствата се е увеличило над два пъти до близо 780 млрд. евро.

“24 часа”

Границите претоварени, отварят 8 нови ГКПП-та

8 нови гранични пункта трябва да бъдат разкрити до 2017 г. Това предвижда стратегия за интегрирано управление на границите в следващите три години, която предлага вицепремиерът Цветлин Йовчев.

Лондон: Българите и румънците намаляха

Броят на българите и румънците, работещи във Великобритания, е спаднал с 4000 души от януари след падането на ограниченията за работа, съобщи Би Би Си, цитирайки официални статистически данни, изнесени днес.

“Сега”

Заплатите намаляват в 19 области

Заплащането в 19 области намалява в началото на тази година спрямо края на 2013 г., става ясно от данните на НСИ за наетите лица. Средната заплата за страната за първото тримесечие е 796 лв., или с 4% по-малко спрямо предходното, въпреки че от сметката са извадени бонусите, които традиционно вдигат заплащането в края на годината.

Борисов тества ДПС с вота на недоверие

Няколко дни след като лидерите на ГЕРБ Бойко Борисов и на ДПС Лютви Местан си размениха взаимни любезности бившият премиер обяви, че вотът на недоверие, който партията му ще внесе в НС утре, ще е тест доколко движението е проевропейска формация.

“Труд”

Спортното министерство обнародва наредби, докато се обсъждат

Две наредби на Министерството на спорта изненадващо цъфнаха в последния брой на „Държавен вестник“, докато още тече обществено им обсъждане. С публикуването им в ДВ обаче те влизат в сила.

Рискове с банковите лихви от 23 юли

Новият модел на лихвите по кредитите, който ще започне да се прилага у нас на 23 юли, не бе най-доброто решение. Той крие рискове за банковата система, ако се заложи на формиране на лихвите на базата на чужд пазарен индекс плюс фиксирана надбавка.

“Стандарт”

ЕРП-та пръснали 818 милиона

ЕРП-тата са прахосали 818 млн. лева. С тях цената на тока е можело да бъде намалена. Това показват данните от одита за периода 2008-2012 г., направен от държавния регулатор. Вместо да бъдат отчетени като печалба, парите са похарчени за консултанти, мениджъри и външни услуги, заяви шефът на ДКЕВР Боян Боев.

Забогатяхме 4 пъти за 10 години

За 10 години нетното финансово богатство на домакинствата в България е нараснало близо четири пъти. През 2004 г. то се оценява на 7 млрд. евро, а през 2014 г. на 27 млрд. евро. Това сочи проучване на УниКредит, изготвено за годишната среща на Европейската банка за

“Монитор”

Взрив погреба 238 миньори

Най-малко 238 души загинаха при срутването във въгледобивна мина в град Сома, окръг Маниса, Западна Турция. Това съобщи лично турският премиер Реджеп Тайип Ердоган пред Си Ен Ен Тюрк. Около 80 души са ранени. До редакционното приключване на броя властите твърдяха, че под земята са останали близо 300 човека. Ердоган отложи планираното си вчера посещение в Албания и пристигна на мястото на злополуката заедно с част от министрите си.

Градушка и порои в три области

Смерч, градушка с големината на череша и порои унищожиха къщи, градини и поля в 4 области на страната вчера. Ледени топчета унищожиха селскостопанската продукция в софийските села Негован и Чепенци.Порой се изсипа и над столицата.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене