Със 7 млн. лева обновяват улиците в община Симитли

 7 милиона от Програмата за развитие на селските ра­йони инвестират в община Симитли за нови улици. С европейско финансиране по два нови проекта общи­на Симитли преобразява пътната си инфраструктура. Изграждат се нови улици и се реконструира съществу­ващата транспортна мрежа. Близо 6 милиона лева ще бъдат инвестирани за реха­билитация и реконструкция на съществуващи общински пътища. Другият проект е за реконструкция и изграж­дане на тротоари към тях в град Симит­ли и в село Полето.

 Кметът на община­та Апостол Апостолов подписа до­говорите за финансира­не по двата проекта. Ин­вестицията се обезпе­чава по про­грамата за развитие на селските ра­йони за пе­риода 2014-2020 година.

 100 мили­она евро е бюджетът по подмярка 7. „Инвестиции в създаването, подобряването или разши­ряването на всички видове малка по ма­щаби инфра­структура“ от мярка 7 „Ос­новни услуги и обновяване на селата в селските ра­йони“ през 2018 година, от който 7 млн. община Симитли ще инвестира след спечел­ването на проектите.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене