Вижте какво ще е времето през първата половина на май

 През първата половина на май температурите ще бъдат близки и малко по-високи от обичайните, а валежите ще бъдат около и над нормата в западната половина от страната и около и под нормата – в източната. В началото на месеца ще преобладава слънчево време, в следобедните часове над Западната България с купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Преобладаващите максимални температури ще бъдат предимно между 25 и 30 градуса. През периода 4-10-ти май въздушната маса ще е неустойчива. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра. Очакват се и градушки. Температурите слабо ще се понижат.

 В началото на второто десетдневие се очаква временно стабилизиране на атмосферата. Ще има повече слънчеви часове, а превалявания се очакват само на отделни места в планинските райони. Температурите слабо ще се повишат.

 В средата на месеца отново времето ще е неустойчиво, с развитие на купесто-дъждовна облачност, краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене