Опасна къща в Гоце Делчев заплашва живота на 68-год. жена

Покривът на гредоредния дом е готов да падне!

 Рушаща се къща в центъра на гр. Гоце Делчев заплашва здравето и живота на 68 –г. жена, Марийка Мангалова. Прага на своя дом прекрачва като млада булка преди повече от 40 години. В него тя отглежда с много труд, мъки и любов 4 дъщери. 10 години след задомяването си губи слуха след системен побой и лошите условия на труд в някогашно предприятие.

Къщата и, която е на гърба на хипермеркет е стара и е в окаяно състояние. От години, жената не може да спести пари за ремонт. Със 170лв. пенсия и диабет, болно сърце, жената едва преживява, а покривът не чака.„Сега зимата съм се борила да изкарам жива и здрава. Ако следващата зима има голям сняг, покривът ще се срути“, казва леля Марийка.При всеки пороен дъжд, болната жена стои под капките и се моли.

„Като дойде силният дъжд, слагам брезент долу и се моля на Бога, докато не спре дъжда“.
С трудолюбивите си ръце, Марийка обича да плете дрехи за своето внуче, което никога не е виждала. Дъщерите й отдавна са я забравили.„Майката изглежда 10 деца. А тия 10 деца да изгледат една майка – не могат. Не им трябвам“, казва през сълзи Марийка Мангалова.

С помощ от съседка, Мария Мангалова е подала молба до община Гоце Делчев. Надява се, че който има възможност ще и помогне, защото хората по природа са добри.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене