Дадоха старт на Планинско рали „Благоевград“

Започна 2-ри кръг от Националния рали шампионат по планинско изкачване Планинско „Благоевград“. Организатори на събитието са автомобилен спортен клуб „Диамо“, БФАС и Община Благоевград.

Административната и техническа проверка на участниците и техните автомобили се проведе вчера на пл. „Македония“. Бяха подадени 46 заявки за участие като сред пилотите има състезатели от Гърция и Македония.

Официалното откриване на първенството бе дадено пред МОЛ „Ларго“. Директорът на Планинско „Благоевград“ Диана Стоянова  благодари на кмета за отличното партньорство и съдействието.

След официалното откриване на Планинско „Благоевград“ пилотите се отправиха към трасето, за тренировки и квалификационни маншове.

Същинската част на ралито е стартира днес – неделя, от 11:00. Надпреварата ще се проведе по познатото трасе – пътя от кв. „Еленово“ към село Делвино.

Награждаването ще се състои веднага след края на състезанието. В паузите между състезателните маншовете организаторите са подготвили изненади за любителите на високите скорости.

E79 News

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене