Осъдиха Петричанин накълцал своя приятел с БРАДВА!

12 години затвор при първоначалаен строг режим и 150 000 лева обезщетение на наследниците на жертвата, това реши съдът днес за убиеца от Самуилово Благой Митрев.

57-годишният Благой Митрев от петричкото село Самуилово се призна за виновен за жестокото убийство на приятеля си от детинство Георги Златков. Делото се гледа днес по съкратеното съдебно следствие в Окръжен съд – Благоевград. Подсъдимият заяви, че съжалява за стореното и не е искал да се стигне до там, но е трябвало да се защити.

Поради тази причина прокурор Райна Гендева заяви, че той не признава изцяло фактите в обвинителния акт за умишлено убийство и поиска делото да се гледа по общия ред. След съвещание с адвоката си Благой Митрев заяви категорично, че признава изцяло обвинението и делото приключи по специалния ред без разпит на свидетели и на вещи лица.

Зверската касапница стана на 10 януари миналата година след пиянски запой и игра на карти от 11 ч. до 21,30 часа. След скарване между двамата в къщата на Митрев той грабнал кухненски нож и започнал да нанася множество удари по гърба на Георги Златков. Раненият мъж опитал да избяга, но бил настигнат по външните стълби и там бил отново наръган многократно, след което пияният Митрев взел брадва и го накълцал, разчленил тялото на приятеля си през средата на корема и пояса на кръста и отсякал  главата му. В последствие събрал останките в чувал с намерение да ги скрие, но се осъзнал и отишъл при комшията си, на когото признал, че убил приятеля си от детинство и го помолил да извика полиция.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене