Струмяни и Сандански с най-голям интерес за стартиране на нови стопанства

Земеделски стопани от Струмяни и Сандански демонстрираха най-голям интерес към подмярка 6.1 Стартова помощ за млади земеделски стопани“ по Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г.

Животновъдите и земеделците от двете общини бяха най-активни по време на информационната обиколка на Областен информационен център – Благоевград по общините в Пиринско. Приемът по подмярката продължава до 14 юни 2018 година

Експертите на ОИЦ – Благоевград, съвместно със служител на Областна служба за съвети в земеделието, проведоха 14 информационни срещи във всички общини на Благоевградска област.

Освен с подмярка 6.1 на ПРСР, по време на срещите бяха представени и всички процедури с финансиране от Европейските структурни и инвестиционни фондове, които са заложени в Индикативните годишни работни програми на Оперативните програми и се очаква да бъдат отворени за прием на проекти до края на 2018 г.

Присъстващите на информационните срещи бяха запознати със уеб платформата ИСУН 2020, чрез която от тази година се кандидатства и по Програмата за развитие на селските райони.

Общо над 150 човека се включиха в 14-те информационни срещи в област Благоевград. Голяма част от тях вече имат изпълнени проекти по други подмерки на Програмата. Експертите на ОИЦ – Благоевград, ще продължават да информират и да подкрепят всички желаещи да се възползват от европейските средства за реализиране на техните проекти при посещенията им в офиса, на интернет страницата си и в социалните мрежи.

infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене