Цистерна и „Ауди“ се удариха на Е-79 край Благоевград

Катастрофа Благоевград

Товарен автомобил цистерна с влекач „Ивеко“ удари и натика в мантинелата лек автомобил „Ауди“ на ГП Е-79 край Благоевград, съобщава БГНЕС. За щастие няма пострадали. Сигналът за пътния инцидент е подаден към 10:40 часа тази сутрин на изхода на Благоевград в посока Симитли. Ивекото блъска отзад изпреварващ го автомобил „Ауди“ с кюстендилска регистрация и го натиква в мантинелата.

Според водача на цистерната с бургаска регистрация, автомобилът му бил в лява лента, когато аудито го изпреварило отдясно, след което го засякло и последвал ударът. Според водача на аудито пък, изпреварването на тира, превозващ лепило, било отляво, а колегата му въобще не го видял и също тръгнал да изпреварва. Истина за сега е признанието на водача на ивекото, че не видял аудито в огледалото, понеже му било в „мъртвия“ ъгъл.

След като ударил отзад лекия автомобил, товарния спрял след 30-на метра плътно в дясно. Аудито обаче е орало тревата по банкета до мантинелата и стъргало оградата в продължение на 20-на метра, движейки се със задната си част напред.

Пробите с полевия тест за алкохол и на двамата водачи са отрицателни, причините за пътния инцидент се изясняват.

Линейка пристигна на катастрофата, но водача на аудито каза, че е добре, и въпреки че имал световъртеж отказа да бъде транспортиран до МБАЛ-Благоевград.

E79 News; Снимки: БГНЕС

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене