Туристически културно- информационен център- Благоевград взе участие в Националната среща на ТИЦ-овете в България

Туристически културно- информационен център- Благоевград представи своята дейност по време на националната среща на Туристическите информационни центрове в България. Събитието се проведе в Старата столица- Велико Търново и бе част от програмата на Международното изложение „Културен туризъм“.    По време на националната среща, ТКИЦ- Благоевград представи темата „Как един информационен център стана привлекателно място за култура, изкуство и младежки инициативи“.  Бяха разгледани още и полезни практики в сферата на културно- туристическите дейности.

     На форума бяха обсъдени плановете за развитие на ТИЦ в България, както и тяхното сертифициране, полезни практики за обслужване на туристи, развиване на маркетинг стратегии и опит от специалисти от бранша в страната.

   На срещата присъстваха посланикът на Бразилия – Нейно Превъзходителство Ана Мария Сампайо Фернандес, заместник-министърът на туризма Любен Кънчев, кметът на Велико Търново и председател на Сдружението на общините (НСОРБ) Даниел Панов, Борислав Йорданов – управител на Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ . Част от форума бяха още представители на над 40 информационни центрове, кметове, заместник-кметове, експерти и специалисти от общини.

   Туристическият културно-информационен център в Благоевград е създаден през 2014 година. Основната му цел е да информира гражданите на областния център, туристите за културните събития и да развива туризма, чрез реклама на туристическите дестинации.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене