Димитър Бербатов признава: В Благоевград нямах дори футболна топка !

В ексклузивно интервю за „Събуди се“ по Нова ТВ той разказва с какво се занимава сега и очаква ли край на кариерата си
Големият ни футболист споделя, че не е забравил откъде е тръгнал и още помни как в интерната, с останалите момчета, са събирали трохи, за да си направят филия. Заради всички трудности, през които е преминал, казва, че сега се опитва да помага на талантливи деца чрез фондацията си. Тя съществува вече 10 години.
„Горд съм от това, което се случва с фондацията. Уча се на много неща от децата”, споделя Бербатов.
Той определя играта си в английския гранд  „Манчестър юнайтед“ като „наградата за всичко”. Но признава, че все още не иска футболната му кариера да приключва.

„Нямах футболна топка в Благоевград, имах баскетболна и играех с нея. На махленско ниво. Играеш с по-големите от теб, бутат те, удрят те, ти ревеш, никой не ти обръща внимание“, спомня си Димитър Бербатов.

Според него е по-добре, че е живял в нищета. „Спомням си времена, в които сме събирали трохите хляб, за да си направим филия“, казва футболистът и твърди, че това го е калило, научило го е да цени това, което има. Наскоро той се завърна от Дубай, където тренира деца между 5 и 13-годишна възраст. „Работата с деца не ми е чужда, донякъде беше различно, защото преподавах тънкости от футбола на деца“, казва бившият капитан на националния отбор и допълва: „Всеки футболист мисли, че може да е треньор, но това не е така. Много големи футболисти не са станали добри треньори и обратното – хора, които не са играли футбол, са страхотни треньори“.

Не е разочарован от България. „Аз съм живял в другите държави и всичко, което го имаме тук, го има и там. Аз съм реалист“, казва Бербатов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене