С 388 000 лв. ремонтират пистата в СК „Осогово”

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев одобри за финансиране проекта на община Кюстендил за реконструкция на закритата лекоатлетическа писта в спортен комплекс „Осогово” като национален комплекс за целогодишна спортна подготовка и всеки момент спортното ведомство ще приключи процедурата за възлагане на обществена поръчка. Очаква се реконструкцията да  стартира най-късно до 2 месеца.

Резултат с изображение за закритата лекоатлетическа писта в спортен комплекс „Осогово”

Става въпрос за 388 154,52 лв., а проектът на екипа на кмета П. Паунов включва да се монтира газова инсталация по фасадите и в обхвата на сградата и да се монтират машини и съоръжения за осигуряване параметрите на микроклимата в спортните помещения, като ще се обновят стените и таваните и монтират нови осветителни тела и 13-мм настилка на лекоатлетическата писта.

Въпреки че не е много голяма, отпуснатата от министерството сума е с 10 000 лв. повече, отколкото са инвестирани в спортната база за последните 11 г. През 2007 г. спортното министерство даде 100 000 лв. за подмяна на дограмата на сградата, през 2010 г. със 178 000 лв. бяха оправени трибуните на стадион „Осогово”, а през 2013 г. с 93 855 лв. бе направена реконструкция на тенис игрищата.

Не по-малко се нуждае от ремонт обаче и откритата писта в комплекса, която отдавна не се ползва от кюстендилчани дори за ходене, поради опасността да се изпотрошат. Преди години тук с хеликоптер кацна фолкпевицата Глория и машината отнесе голяма част от настилката, след което нещата станаха необратими. В същото време базата, която има 11 спортни зали, хале за скокове и аеробика, игрище, 2 корта, полигон за хвърляния и др., се ползва от над 120 спортни клуба в Кюстендилска област и общината има нужда от финансова помощ за по-сериозен ремонт.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене