Без категория

Националния печат

печат

“Стандарт”

Амфетамини за закуска

Течни бонбони с амфетамини купуват за закуска софийски ученици. Първи за дрогата алармираха родители на първолаци от 120-о основно училище. Флаконите се продавали в школския бюфет. Майка дала лакомството за проверка в лаборатория на „Пирогов“, където открили опасните съставки.

Енергото надува тарифите на нета

Нов удар срещу ЕРП-тата нанесе Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Според нея ЧЕЗ, ЕВН и „Енерго-Про“ злоупотребяват с господстващо положение, като искат високи наеми от фирми, които ползват техните стълбове за прокарване на кабели за интернет, телевизия и телефон. Анализът на КЗК е показал, че мрежата ниско напрежение, собственост на ЕРП-тата, се използва за осъществяване на основната им дейност – снабдяване с еленергия.

“Сега”

Пазарът на лекарства у нас е пораснал с половин милиард лева за година

Общата стагнация в страната и ниските нива на потребление за поредна година не се отразяват на пазара на лекарствата у нас. Даже обратното – миналата година е била рекордна за фармацевтичния бизнес. Продадени са медикаменти на стойност 1.899 млрд. лв., което е безпрецедентен ръст с 578 млн. лв. спрямо 2012 г. За сравнение – тогава пазарът беше за 1.321 млрд. лв. Внушителен ръст има и в обема продадени опаковки – от 148 млн. броя през 2012 г. на над 249 млн. за миналата година.

Експерти заподозряха наблюдателите в опит за контролиран вот

Огромният брой регистрирани наблюдатели и серийните номера на бюлетините създават предпоставки за контролиране на евровота на 25 май. Това мнение изразиха неправителствени организации и експерти. Опасенията се появиха, след като стана ясно, че партиите са изключително активни в регистрирането на наблюдатели от НПО.

“Монитор”

Скандал с детски спрей ЗАРАДИ АМФЕТАМИНИ

Скандал разтресе 120-о ОУ „Г. С. Раковски” в София. Майка на 7-годишно момиченце твърди, че в школото са се продавали спрейчета за уста със съдържание на амфетамини. Вече над 100 родители са се подписали в жалба до районния кмет на „Лозенец” и искат проверка на продаваните в лавката на школото сокове, дъвки и храни.

Свидетел мотае дело срещу Цветанов

Бившият шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров не се яви в СГС вчера, за да свидетелства по едно от делата срещу ексвътрешния министър Цветан Цветанов. Той е подсъдим затова, че 6 пъти е написал „Не!!!” върху разрешени от съдия искания за подслушване на Тодоров заради информация за нерегламентирани контакти с криминално проявени.

“Капитал Daily”

ЕС предупреди за политически натиск срещу ЕРП-тата

Евентуалното отнемане на лицензите на електроснабдителните предприятия ще даде изключително негативен сигнал на инвеститорите в България. За това предупреждават посланиците на шест държави от Европейския съюз. В писмо до премиера Пламен Орешарски, вицепремиера Даниела Бобева и министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев от 14 април първите дипломати на Австрия, Чехия, Дания, Финландия, Франция и Германия настояват правителството да не оказва политически натиск върху Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) и да реши проблема съгласно закона.

Инфлацията отбеляза първи месечен ръст за 2014 г.

Общото ниво на цените отбелязва лек ръст за пръв път тази година през април. Спрямо март инфлацията е 0.3%, колкото беше и през последния месец на миналата година. Основната причина за покачването на ценовите равнища са хранителните стоки заради големия си дял в потребителската кошница. Най-много са нараснали цените на плодовете (5.9%) и зеленчуците (1.7%). С принос за инфлацията са и обувките (ръст от 9.3%) и дрехите, както и въздушният транспорт (ръст от 18.5%). Това показват данните на Националния статистически институт (НСИ) за инфлацията през април.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене