Цветанов срещу Радев: Ясно е, че гледа на Изток!

Зам.-шефът на ГЕРБ подкрепи институциите за ареста на Иванчева

а всички е ясно, че президентът Румен Радев гледа на Изток, обяви шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов. Зам.-председателят на ГЕРБ потвърди позицията си, че държавният глава се опитва да прокарва политика срещу членството ни в ЕС и НАТО.

Задочният спор между двамата избухна след заседанието на Консултатитвния съвет по национална сигурност вчера. Цветанов обвини Радев, че предлага становище на КСНС, изводите на което са несъвместими с членството ни в евросъюза и пакта.

Малко по-късно от „Дондуков 2“ разпространиха текста на становище и обвиниха Цветанов в манипулативност.

„Ако направите съпоставка с проекта, който беше прочетен от президента, и становището, пуснато по-късно, ще видите, че те говорят за позиция, която кореспондира с тази на Русия“, каза днес зам.-шефът на ГЕРБ пред bTV.

Той обясни, че реакцията му, както и тази на външния министър, е била спонтанна, а хората от президентството се усетили, че са направили гаф.

Цветанов обвини президента в непрозрачно финансиране на предизборната му кампания.

„Това е мрежа за тъмно финансиране на кампанията, която действително трябва да бъде осветлена и да видим на каква база БСП са взели решението да номинират Радев за президент. Не остават съмнения, че той е зависим от други държави“, категоричен е Цветанов.

Той коментира и решението на Волен Сидеров да отпразнува рождения си ден вчер ав Крим. Според Цветанов това не е много редно и удачно.

„Въпреки тези различия, ние правим това, което е полезно за страната ни и не се отклоняваме от европейския курс“, допълни Цветанов.

Зам.-шефът на ГЕРБ обяви, че подкрепя изцяло действията на българските институции при ареста на кмета на „Младост“ Десислава Иванчева. Въпреки това той е категоричен, че докато няма осъдителна присъда тя е с презумпцията за невинност.

„Този корупционен случай е много ясен знак, че държавата ще бъде безкомпромисна“, коментира още Цветанов.

По публикацията работи: Вера К. Александрова

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене