Новаков представя първата българска програма на ЕС в Благоевград

Евродепутатът и автор на първата българска програма на Европейски съюз – Андрей Новаков, ще представи A.L.E.C.O в Благоевград. Събитието ще бъде открито от кмета на общината д-р Атанас Камбитов в зала „22 септември“ в петък /20 април/ от 11:00 часа.

Програмата съвсем целенасочено носи българското име А.Л.Е.К.О.

Целта на Новаков е повече български предприемачи да се възползват от възможността да заминат за САЩ, Сингапур или Израел, където да почерпят опит за период от време от един до три месеца и да се завърнат в родината ни, за да стартират бизнеса си.

А.Л.Е.К.О. (Achieve Leadership in Entrepreneurship and Cooperation Opportunities) е отворена за кандидатстване  от всички граждани на страни членки на Европейския съюз.

Програмата насърчава 120 пълнолетни предприемачи, без ограничение във възрастта, да осъществят мечтата си. Условията са кандидатите да имат стартирал бизнес (самостоятелен или в партньорство) през последните три години, да притежават изпълним бизнес план и обвързващ ангажимент за стартиране на бизнес или вече да са взели участие в „Еразъм за млади предприемачи“.  За целта са предвидени средства за пътни разходи и  1000 евро за всеки месец от престоя им зад граница.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене