Директорката на училището в Борово: Не ми омаловажавайте работата!

 

 ДО НАЧАЛНИКА НА РУО- БЛА­ГОЕВГРАД

ДО КМЕТА НА ОБЩИНА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

ДО ГЛАВНИЯ РЕДАКТОР НА ВЕСТНИК „ГРАДЪТ“

ОТВОРЕНО ПИСМО

от Марта Иванова Донкова, директор на ОУ „Св. Климент Охридски“, с. Борово,

Относно: Искане за опро­вержение на статия, публи­кувана във вестник „Гра­дът“, касаеща директора и училището в с. Борово, общ. Гоце Делчев

Уважаеми г- н Златанов,

Уважаеми г- н Москов,

Уважаеми г-н главен редак­тор на в-к „Градът“,

На 29.03.2018 г. в статия на вестник „Градът“ излезе информация, че училището в с. Борово е във финансов колабс и че за това е виновен директорът, който само се вайка и нищо не предприема. По този начин се прави опит да се очерни името на учили­щето и на директора.

Хората, които ме позна­ват, знаят, че да се вайкам и оплаквам, изобщо не е в мой стил. Аз съм човек на действието. Пред никого и никога не съм се вайкала и оплаквала за каквото и да било, още повече за неща, касаещи училището! Изрази­ла съм мнение пред човек на вестника, за състоянието на системата като цяло, че им нужда от реформа.

Едно от най притеснителни­те неща в статията е това,че се замесва името на начал­ника на РУО- Благоевград, който според написаното е недоволен от моята работа, а истината е точно обратна­та- господин Златанов вина­ги е бил доволен от свърше­ното от мен и това може да се потвърди от последната проверка, направена ни от РУО- Благоевград през този месец, според която към ди­ректорът и провереният пре­подавател: г-жа Н. Трифоно­ва, няма отправени никакви предписания и забележки и Констативният протокол е изцяло положителен, което е рядкост.

Изненадана и огорчена съм от подобно омаловажа­ване на моята работа!

Всичко, написано в стати­ята е дълбоко некоректно и невярно!

Затова бих искала да из­тъкна някой от нещата, на­правени от мен, откакто съм директор(от две години и три месеца) и по този начин да обрисувам вярната картина в институцията и да опровер­гая невярното тенденциозно очерняне в статията.

Фактите:

  1. Училището е със сменена дограма от две години насам, благодарение на голямото ми настояване и в последствие на проявеното разбиране и съдействие от общината. В добавка ще кажа, че за такива по- големи ремонтни дейности, всяко училище се обръща за помощ към об­щината или кандидатства по проекти. Ние също сме кан­дидатствали и по проекти, по някои от които сме одобрени и работим.
  2. Учителите и целият персонал на училището получават всички допъл­нителни плащания, като: пари за дрехи, диференци­рано заплащане, СБКО и т.н. Тук за сравнение ще кажа, че преди моето идване в учили­щето наистина е имало дълги периоди, в които под въпрос са били дори заплатите на персонала, а да не говорим за допълнителните плаща­ния.
  3. Черните дъски бяха под­менени с бели, още няколко месеца след постъпването ми в училището като дирек­тор.
  4. Всяка стая в училището е с нови пердета, които съз­дават уют и предпазват уче­ниците от слънцето. Стаите са чисти, светли и просторни, което няма нищо общо с опи­санието в статията, където са сравнени с „катакомби“ .
  5. Правим всичко възмож­но постепенно да подновя­ваме материалната база. Като най- пресен пример мога да посоча ,че от след­ващата учебна година съм поела ангажимента пред бъдещите първокласници и техните родители, стаята им да бъде с ново учебно обза­веждане.

Мога да изредя още мно­го положителни примери за постиженията ни, но не бих искала писмото ми да стане прекалено дълго и отегчител­но.

Уважаеми г-н Главен редак­тор,

Изразявайки още веднъж силното си огорчение от пуб­ликацията във Вашия вест­ник, оставам с очакване да публикувате в най-кратък срок настоящето ми Право на отговор.

С уважение:

Марта Донкова, директор на ОУ „Св. Климент Охридски“,с. Борово

Вестник „Градът“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене