Без категория

Ученици от Сатовча отпразнуваха годишнина на своето училище

сатовча 2

С много музика, сценки, състезания по краснопис и още куп инициатива учениците в Сатовча отпразнуваха 141-годишнина на своето училище.
Тържествата по повод празника на СОУ “ Св.Св.„Кирил и Методий“ започнаха още на 21 април. В рамките на трите седмици се проведоха десетки празнични прояви. Най-атрактивно бе състезанието по краснопис, в което участваха ученици от 1 до 7 клас. Победителите получиха от директора Милко Серкьов грамоти и специални поздравления.
В рамките на празненствата по случай годишнината класните ръководители посветиха и много часове на тема „141 години училище в Сатовча“. Така преди дни в деня на голямото тържество, което се проведе в атрактивно подредения за случая кът, освен учениците и техните учители, се събраха и много гости. Сред тях бяха кметът на общината Арбен Мименов, заместник-директорът на ДЛС ”Дикчан“ Манол Козелов, група американски студенти, общински съветници, директори на други учебни заведения, бивши учители и много родители.
Водещите на тържеството – единадесетокласничките Цветелина Ушева и Селвера Странджева, се справиха перфектно с нелеката задача и показаха прецизност и завидни умения да водят тържеството.
В чест на годишнината на училището, която премина под мотото „141 години – Знание, сила и прославa”, директорът Милко Серкьов и двамата му асистенти-първокласникът Георги Христосков и абитуриентката Джулия Чаушева, издигнаха националното знаме, с което бе дадено началото на приветствията и прекрасната програма, подготвена от учениците в чест на празника.
Директорът и кметът Арбен Мименов поздравиха всички присъстващи и направиха кратка ретроспекция на 141- годишната история на школото. На сцената оживяха героите от „Радини вълнения“ и „Кирчо пред съда“, представени от учениците от началния курс. Децата, под ръководството на преподавателите Нели Коемджиева и Емилия Тютюнарова, успяха да се превъплатят в героите на българското Възраждане. Седмокласниците се представиха на празника със своя програма, в която кулминацията бе изпълнението на училищния химн по текст на местния поет и учител Лъчезар Селяшки и музика на Наум Странджев.
Специалният поздрав към гостите с песента „Българийо, обичам те” по текст на Донка Кацарска и музика на Хаигашод Агасян изправи на крака всички присъстващи.
Интересна част от тържеството бе и изявата на десетокласниците Милен Хаджиев и Дениз Влайков, които под ръководството на учителката по физика и астрономия Силвина Адамова, направиха впечатляващи демонстрации. И тази година по случай годишнината на училището в Сатовча не бе пропусната и традиционната среща- разговор на различни поколения, завършили в школото.

сатовча 1

сатовча

сатовча 4

сатовча 3

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене