Картина на ученичката Милена от 6-то СУ отива на изложба в Лисабон, представя България

Кметът на Община Перник Вяра Церовска връчи официално грамотата на талантливата Милена Ивайлова Георгиева, която се класира на трето място в конкурса „Цветовете на Мира“, организиран по случай откриването на Световния пробега на мира. Красивата творба е сред петте рисунки, които ще отпътуват за португалската столица Лисабон и ще представят Перник и страната ни. 

Милена Георгиева е на 17 години и е възпитаничка на VI-то СУ „ Св. Св. Кирил и Методий“.

„Щастлива съм , че имам възможността да удостоя Милена с грамотата, да я поздравя за участието й, за ентусиазма, за таланта й, за това, което е направила и е представила нашия град на всички“

, сподели кметът Вяра Церовска при връчването на престижната награда. Даровитото момиче беше приветствано и от зам. -кмета по култура и образование Севделина Ковачева.

Милена не скри радостта си , че е възпитаничката на Шесто училище, а на рисунката си изобразява планетата ни и птицата, която е символ на мира .

„Обичам всичко да рисувам, няма значение от темата. Радостна съм, че моята рисунка е оценена и ще пътува за Лисабон“,

сподели с усмивка Милена.

Творбата на момичето е класирана във възрастова група от 8 до 12 клас . Тя е оценена от специално жури, което включва експерти от Министерството на образованието и науката. В конкурса за рисунки са взели участие ученици от 6 училища с 18 творби на територията на Перник.

Участниците са от VI-то СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, 8-мо ОУ „Кракра Пернишки“, 10-то ОУ „Алеко Константинов“, 11-то ОУ „Елин Пелин“ , ГПЧЕ „Симеон Радев“ и СУ „Олимпиец“. Всички учебни заведения получиха грамоти за участието им.

Припомняме, че факелът на Световния пробег на мира премина през Перник. Той беше посрещнат от кмета на града Вяра Церовска през месец март в Общинския младежки дом. Лекоатлетическата щафета стартира на 27 февруари от София и ще финишира на 8 октомври в Лисабон. Щафетата с горящ факел пресъздава символиката на предаването на мира от нация на нация, като дава възможност на всеки да направи своята крачка към един по-добър свят. /zapernik.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене