Състезателен автомобил се вряза в публиката на рали в Шумен (СНИМКИ)

Ранени са шестима души

Състезателен автомобил се вряза в публиката по време на планинското рали „Мемориал Валерий Великов“ в Шумен, предаде БГНЕС. При инцидента няколко души са пострадали.

Младо момиче с джип удари 10 паркирани коли и избяга

Снимки: Деян Герговски, Дарик радио

Около 14:30 часа пилот от Варна е загубил контрол над състезателен автомобил BMW, който се е врязал в публиката.

Състезанието е спряно. Пострадалите са откарани в шуменската болница.

На място са изпратени четири линейки. Пострадалите са откарани в шуменската болница. По предварителна информация петима са в тежко състояние.

Състезанието е спряно. зам.-директорът на МБАЛ-Шумен д-р Тодоров съобщи, че общо шест души са приети в Спешно отделение след инцидента на планинското рали.

От шестимата по-сериозно пострадали са двама души. На тях ще се наложи да бъдат приети в ортопедично отделение, те са с фрактури на подбедрици, съобщи д-р Тодоров и уточни, че някои от пострадалите са стигнали до МБАЛ със собствен транспорт. Останалите четирима пострадали, сред които и младо момиче, ще бъдат освободени. Те са с леки наранявания и не е необходимо лечение.

Пилотът на влязлия в публиката автомобил е Николай Георгиев. BMW-то му излетяло от пътя на излизане от последния завой преди „Стъклото“, където се развива много висока скорост.

Пострадалите са: И.Н. на 37 г. от Горна Оряховица с контузна рана на главата, която е обработена от лекарите и той няма да остава в болницата; К. Ц. на 30 години от Горна Оряховица със счупена дясна подбедрица, който ще остане за лечение в Шумен; Е.И на 43 години от Шумен с фрактура на лявата подбедрицата, който също остава за лечение; К.Н. на 52 години от Стара Загора с охлузено коляно, който бе освободен от болницата след обработка на раната; Л. Й. на 23-годишна със счупена костица на лявото ходило, която също е прегледана и обработена от лекарите, но не е останала в болницата; Десислава от Шумен е отишла в болницата, но е освободена.

На мястото на инцидента отидоха директорът на състезанието Димитър Георгиев и спортният директор Васко Христов. Зам.-областният управител Шаренков също бе на мястото и в болницата, за да види пострадалите.

Шумен е домакин на 19-ото издание на автомобилното състезание по планинско изкачване „Мемориал Валерий Великов“. /НОВА ТВ

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене