Престижно за гимназия „Яне Сандански“ в Гоце Делчев: Синът на директора на футболната школа в Лудогорец Яков Папарков, Георги с награда за оратор

Синът на директора на ДЮШ на ПФК Лудогорец Разград Яков Папарков, Георги Папарков зае престижното трето място в международния турнир за оратори, проведен в АУБ – Благоевград.

Възпитаникът на гимназия Яне Сандански в Гоце Делчев се нареди трети, в конкуренцията на 40 състезатели от Румъния и България. Родителите на Гошко живеят в Разград, но това не пречи на младежа да бъде самостоятелен и да се развива. Неговата съгражданка Мария Цуцуманова стигна до 1/4 финала, но отпадна.

Този турнир бе различен от предишните BEST турнири, тъй като участниците общуваха и помежду си. Младежи от двете страни имаха възможност да се опознаят и да развият контакти. Като цяло турнирът бе прекрасна възможност за учениците, да демонстрират ораторски умения. На церемонията българският президент Росен Плевнелиев поздрави учениците за тяхната работа и ги насърчи да продължат да бъдат амбициозни, творчески, интелигентни хора.

 

Ст. Костов

struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене