Традиционният празник на община Гърмен тази година ще се проведе от 16 до 21 април

 На 20 и 21 април общината ще бъде домакин на фолклорния фестивал „Да пеем и танцуваме заедно“който по традиция започва с парадно шествие. В него участие са заявили девет групи от Гърция, Македония и Румъния и осем български. Както всяка година така и тази, ще има много спортни и културни мероприятия с участието на деца от детските градини и училищата, а самодейците към читалищата ще зарадват гости и жители с музикалните си програми. Официалното откриване на тържествата ще е на 16 април в общинския център.

Много музика ще има два дни по-късно – на 18 април, в село Крушево. Деца ще пеят на 19 април в село Долно Дряново. В същия ден в село Дъбница малчуганите ще спортуват и играят в парка, а накрая ще опитат вкусните храни на кулинарната изложба пред читалището. Кулинарни специалитети ще бъдат подредени и в курорта Огняново, а в село Осиково ще се вият народни хора на площада. Футболен турнир и музикални изяви на деца и ученици ще има на 20 април в село Дебрен.

 Своя талант ще демонстрират и самодейците от местното читалище и от гоцеделчевското село Брезница. Музикални програми са предвидени в селата Горно Дряново и Рибново. Последният празничен ден – 21 април, ще започне с международен футболен турнир в Долно Дряново и с международен шахматен турнир в село Огняново. Кметът на обчщина Гърмен – Минка Капитанова, ще се срещне в 17,00 часа с ръководителите на фолклорните групи, които участват във фестивала. Празникът ще завърши с концерт на гостуващите ансамбли и със заря.

Вестник “ Градът“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене