Тревога! СПИН превзема Югозапада, регистрираха нови случаи

 Нови 2 случая на СПИН установиха в Кюстендилска област от Регионалната здравна инспекция.

 Резултатите са констатирани през изминалата седмица. Така случаите на регистрирани през първите четири месеца на годината достигат 5.  „Това е изключително конфиденциална информация, ние не можем да обявим дори дали става въпрос за мъже и жени. При нас хората, които се изследват, идват доброволно.

 Причините, за да се предприеме изследването, са най-различни. Ние тези сме ги констатирали, след като хората са дошли при нас. Точната бройка на носителите на СПИН е трудно да се установи, тъй като изследванията са анонимни“, коментираха от инспекцията.

 Не е изключено заразените от СПИН да са хора, които са работили в чужбина и завърнали се в Кюстендил в отпуск. Другият повод за изследването е предстоящо сключване на граждански брак, тъй като за него освен медицинско свидетелство се прави и изследване за СПИН.  През 2016 и 2017 година случаите на СПИН са били по 3.

 От останалите заразни заболявания през изминалата седмица са регистрирани и 10 ентероколита, 4 случая на варицела, по два на хепатит А и ротавирусен гастроентерит. Отчетени са и по един случай на лаймска борелиоза и скарлатина.
Не са регистрирани епидемични взривове от заразни болести.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене