Тъжен Великден!

Пенсионери в Петричко останаха без пенсии и без обещаната надбавка от 40 лв. за празниците

След Снежана, за която ви разказахме завчера, оставена без заплата за празниците днес възрастна жена ни разплака…

Така чаканата Великденска надбавка от пенсионерите в Петричко си остана мираж. Оказа се, че пенсионери от селата в Петричко не само не са взели надбавката, а и това, което им се полага-редовната пенсия. Цели села има в Петрич, където почти нито един пенсионер не е взел пенсията си, заради липса на средства в пощенските станции, от където се извършва разплащането.

Ето какво ни съобщи наш читател: „Някой помисли ли за тези възрастни хора как ще посрещнат Великден? Питате ли се тези хора как са прекарали празника без пари? Не е ли срамота г-да Управляващи хората дали целия си живот за страната да бъдат унижавани по този начин? Някой от вас дали се е замислил един възрастен човек има ли 1 лв. за да си купи хляб, а пък да не говорим за така необходимите лекарства. Срамота е!“ – завършва той.

Пенсиите в Петрич са раздавани на пенсионерите на 5 април (четвъртък). Дали е имало пари за всички ние не знаем. Ето какво ни каза самотна възрастна жена от село Самуилово по време на кампанията „Бъди човек“, която бе с надеждата да дойдат дъщерите ѝ, за да може да посрещне празника.

Завчера ви разказахме за Снежана от Благоевград, която ни написа прочувствено писмо, в което сподели, че с 5 лева посреща Великден, тъй като работодателите и, оставили нея и колегите и без заплата. Писмото и трогна хилядите ни читатели, някой от които веднага протегнаха ръка за помощ на Снежана. Жената бе умилена от желанието за помощ, но не пожела да съобщи имената на работодателите си, от страх, че ще я уволнят. Сега поне имала надежда, че все някога ще получи пари. Чуйте бабата от петричко във видеото:

Ани Георгиева/struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене