Каква отговорност ще поеме хотел «Орбел» – Добринище, за натровените деца?

Силвия СТОЯНОВА
21 деца от София изкараха безсънна нощ в Добринище. Те са там на Зелено училище и са настанени в хотел „Орбел“.
Тази нощ учениците започнали да повръщат, което наложило да се потърси медицинска помощ. Прегледани са от семеен лекар от града. Оказало се, че нямат други по-сериозни оплаквания.

„Няма нищо тревожно към момента. Само две деца за кратко са били в болницата в Разлог на системи, но и те вече са добре. Работна група от наши служители е на място и взема проби от персонала. Уведомихме и Областната дирекция по безопасност на храните, за да вземат проби от храната, която са приели децата“, заявиха от Дирекция „Надзор на заразните болести“ в Регионалната здравна инспекция в Благоевград.

От инспекцията подчертават, че е напълно възможно неразположението на децата да е и заради вирус, а не заради хранително натряване. Това ще стане ясно, щом излязат резултатите от взетите проби.
Не се налага учениците да си тръгнат по-рано, те ще отпътуват обратно за столицата в сряда, когато приключва Зеленото им училище.

ТОП ПРЕСА ОТПРАВЯ ПУБЛИЧНО ВЪПРОСА,каква отговорност ще поеме управителят на хотел „Орбел“ – град Добринище, за натровените деца? Дали пък хотелът не е собственост на някой големец, та да им се размине?
Ние няма да оставим нещата така. А вие?

Вестник ТОП ПРЕСА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене