Хитър Петър във влака Сандански Кулата

Пътник от Сандански по жп линията София-Кулата изигра цяла театрална сценка, за да се отърве от полицаите, след като открадна дамска чанта. Обръчът около 37-годишния Георги Делчев от Сандански се затегнал, когато жена от същия влак изпищяла, че й е открадната дамската чанта, в която имала документи и пари.

Транспортните полицаи, които били дежурни във влака, започнали проверка на всички пътници, за да открият парите и документите. Крадецът като видял, че има вероятност да бъде разкрит, се тръшнал в един от коридорите на вагоните и обявил, че му е прилошало и се чувства много зле. Началникът на влака потърсил лекарска помощ на тел. 112. Линейка на Спешен център – Дупница изхвърчала и за броени минути пристигнала на гарата. Дежурният лекар прегледал Георги, пулсът му бил 120 удара в минута. Санданчанинът веднага бил транспортиран до една от болниците в Дупница и настанен за лечение.

Ден след престоя му там изчезнали и парите на пациента, който лежал на съседното легло. От здравното заведение уведомили полицията в града за кражбата. При проверка от униформените парите били открити у Георги Делчев. От болницата го изписали заради кражбата, а и пулсът му бил в нормата. Полицаите веднага щракнали белезниците на апаша и го закарали в Спешен център за освидетелстване от лекар. След прегледа дежурният лекар преценил, че Георги Делчев може да остане в ареста.

Срещу него е образувано досъдебно производство за извършените кражби. По време на разпита той си признал, че е задигнал и дамската чанта на пътничката във влака.

ЙОРДАНКА ПОПОВА/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене