Роми направиха голяма беля в Югозапада! Бизнесмен тръгна въоражен по полето

Роми са окосили люцерната на петричкия бизнесмен Николай Топалов, известен сред съгражданите си и като Кольо Златаро. Фуражът бил натоварен на три конски каруци на роми от Петрич, поясни предприемачът, който собственик на помещението, в което в момента има игрална зала в жилищен блок в широкия център на Петрич.

Люцерната е била засята в нива в местността „Висоло –Калдаръмо“ в землището на Петрич, под бившия прелез „Езерница“. По думите на Топалов оттам ромите изнесли люцерната.

Топалов алармира за посегателството над личното му имущество РПУ-Петрич, в жалбата си той прикрепил и видео. Той настоява пред кмета на Петрич Димитър Бръчков за засилени мерки от страна на Общинска охрана, както и на полицията. Н. Топалов огласи, че въпреки, че има оръжие, което носи постоянно с него докато е на полето, го е страх от ромите.

Според Топалов набезите ще продължават и занапред, ако не се вземат мерки от страна на полиция и община Преди обяд началникът на полицията Станислав Арабаджиев бе в кметството, където са били набелязани спешни мерки по отстраняване на проблема.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене