Съдът разреши на петричанин да стане жена

26-годишен петричанин успя да постигне промяна на пола и името си в женски със съдебно решение. Безпрецедентното дело бе разгледано в Районен съд – Петрич.

Както преди време информирахме, младият мъж поискал да смени пола си официално.

Той подаде молба в районния съд в южния град, като освен името му поиска да бъде сменено също и ЕГН-то. Делото трябваше да бъде гледано в края на януари, но тъй като тогава младежът бе на операция във Франция заседанието на съда по делото бе отложено.

Петричанинът повече от 3 г. се подлагал на хормонална терапия, подложил се и на различни операции. В съда бяха представени медицински документи от различни болници във Франция.

Документите удостоверяват, че се касае за разстройство на половия идентитет.

За феминизирането на лицето си е направил ларингопластика, липоаспирация, липектомия на шията, примодолиране на челото и ъглите на долната челюст, пластична операция на брадичката, липофилинг на гърдите, както и липоаспирация на цялото тяло – ханш, корем, бедра.

След анализа на доказателствата съдия Атанас Кобуров допуска смяна на пола от мъжки в женски, както и на трите имена, което да бъде отразено в официалните документи на служба ГРАО.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене