„Ай Би Си Консулт“ ЕООД, работниците ви са на скелето без каски!

Наскоро кметът на Благо­евград д-р Ата­нас Камбитов и старши комисар Николай Хаджи­ев, директор на ОДП – Благоев­град направиха първата копка с която дадоха старт на ремонт­ните дейности. Стойността на проекта е 1 645 987 лв. С дей­ностите ще се подобри енер­гийната ефек­тивност, ще се осигури достъп на хората с увреждания и цялостно ще се обновят фасадите на сгра­дите на Областна дирекция на МВР и Първо РПУ – Благо­евград.

Проектът се реализи­ра в резултат на подписано партньорско споразумение между Община Благоевград и Областна дирекция на Ми­нистерство на вътрешни­те работи. Ще се извършат строително-монтажни рабо­ти, свързани с изолация на външни стени, изолация на покрив, подмяна на догра­ма, подмяна на отопли­телната ин­сталация и подмяна на осветителни тела, в резул­тат от изпъл­нението, на които в сгра­дите ще се дос­тигне клас енер­гопо­треб­ление „В“. Проектът се финансира по Оперативна програма „Ре­гиони в рас­теж“ 2014-2020 г. Срокът за изпълнение е 12 месеца.

Дотук разбира се няма нищо нередно. Репор­тер на Топ Преса обаче забе­ляза, че не всички работници па скелето са с каски, които са задължителни. Решихме да проверим коя е фирмата изпълнител и установихме, че е „Ай Би Си Консулт“ ЕООД с управител Георги Ризов според едни местни сай­тове и Милена Ризова според други. Някаква семейна фирмичка ще да е… Не открихме нищо за нея в нета освен пла­тени статии в сайтове със средна посе­щаемост 17-22 преглеж­дания на ден.

Оче­видно ПР статии, защото освен пох­валните слова, колко добър шеф е Георги Ризов – лиде­рът в санирането в Благоев­град се вижда, ме са забра­нили и възможността да се коментира под статията. Ис­кахме да сигнализираме на двамата управители Георги и Милена Ризови, за тази не­редност… Та се сетихме, че и ние вестник имаме и можем да го направим от страниците си. Защото носенето на каска е задължително. Помните ли случая от миналата година когато Здравко Димитров от село Микрево падна от 5-тия етаж на саниращ се блок в кв. „Еленово “ в Благоевград и издъхна наместо. Здравко е бил без каска и колан. Затова се обръщаме към Инспекци­ята по труда, за да започне проверка на фирмата, докато хората са живи и здрави.

Вестник ТОП ПРЕСА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене