КЪРВАВА ВЕНДЕТА! Евгени нападна мъж, разпра му гърдите

Осъденият за опит за убийство рецидивист Евгени Данаилов е вече зад решетките за 10 години. Окръжна прокуратура – Перник е привела в изпълнение присъдата.

Миналата година той бе осъден от Пернишкия окръжен съд на 15 години, но наказанието бе намалено с една трета, тъй като Евгени се призна за виновен и делото се проведе по съкратената процедура.

Данаилов е многократно осъждан за престъпления от общ характер, като наказанията били изтърпени от него до 24 август 2016 г.

На 14 октомври 2016 г. Данаилов отишъл в кв. „Тева“ в Перник. Намерението му било да отмъсти на Р.И., който преди две години му бил нанесъл побой. Оттогава той проучвал мъжа, който упражнил физическо насилие спрямо него – местоживеене, навици, заведения, които посещавал.

Във фаталния ден Данаилов се качил по стълбището до петия етаж, извадил нож, тип „бокс“, с 9-см острие и позвънил на звънеца на апартамент № 15, в който живеел Р.И. Когато той отворил входната врата, Данаилов веднага го нападнал. Въпреки опита да спре грубо нахълталия в жилището му мъж, пострадалият не успял и бил избутан навътре в антрето. Нападателят нанесъл на Р.И. удар с ножа в горната част от тялото (торса), в резултат на което мъжът получил голяма порезна рана с почти пълно прерязвяне на големия гръден мускул и обилно кръвотечение. Той успял да задържи дясната ръка на Данаилов и междувременно да извади ножа от тялото си, след което започнал да вика за помощ. В този момент се появил баща му, с когото се опитали да спрат нападателя. Успели да го повалят на пода, а майката на пострадалия извикала съседи, с чиято подкрепа Данаилов бил обезвреден.

Пострадалият бил закаран до болница в Перник, където изпаднал в шоково състояние вследствие на острата кръвозагуба. Спрямо него били предприети животоспасяващи манипулации и хирургическо обработване на раната. Бързата и адекватна лекарска помощ го спасила.

Данаилов бил задържан от пристигналите на място служители на МВР. От заключението на извършената в хода на досъдебното производство съдебно-химическа експертиза се установява, че по време на деянието той се е намирал в лека степен на алкохолно опиянение и под влияние на психоактивен медикамент (карбазепин). От съдебно-психиатричната и съдебно-психологичната експертиза е видно, че подсъдимият е изключително злопаметен и отмъстителен, със снижен праг на гневни и агресивни изблици.

За престъплението, извършено при условията на опасен рецидив, Данаилов е осъден на десет години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим. Той следва да заплати и обезщетение на пострадалия в размер на 30 000 лева. Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване и протест.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене