Трагедия в Югозапада! Мъж се обеси на пешеходен мост (СНИМКИ+18)

УЖАСЯВАЩАТА ГЛЕДКА СТРЕСИРА ДЕСЕТКИ ДЕЦА ОТ 2 УЧИЛИЩА, СЪСЕДИ НА ИЗИ: БЕШЕ КРОТЪК ЧОВЕК, ОТ ГОДИНИ НЕ МОЖЕШЕ ДА СИ НАМЕРИ РАБОТА

КМЕТЪТ НА ШИПОЧАНЕ ЗДР. ПЕНЕВ: ПОМАГАМЕ НА МАЙКА МУ СТАНКА ДА СЪБЕРЕ ПАРИ ЗА ПОГРЕБЕНИЕТО

САМОКОВЦИ: УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ ОБЕЩАВАХА ДА РАЗКРИЯТ НОВИ РАБОТНИ МЕСТА, НО НАЗНАЧЕНИЯТА СА ПО ПАРТИЙНА ЛИНИЯ, МЛАДИТЕ ХОРА СА СМАЗАНИ ОТ МИЗЕРИЯ И БЕЗРАБОТИЦА

 

39-годишният Кирил Петров увисна на бесило под пешеходния мост в Самоков. Кошмарната гледка стресира десетки родители и децата им, които рано сутринта отиваха на училище. Мъжът е намерен безжизнен, а съдебни лекари констатираха само настъпилата смърт.

Драмата се разигра във вторник сутринта. Минаващи по пешеходния мост над река Искър самоковци първи забелязали висящия труп на обесен мъж. След подадения сигнал на място се озоваха полицаи, криминалисти, пожарникари и лекари. Десетки ученици останаха потресени от гледката и в социалните мрежи вчера цял ден коментираха, че са видели тялото от прозорците на училището си. В близост до мястото се намират две училища – СУ „Отец Паисий“ и Спортно училище „Никола Велчев“. Каква точно е причината за фаталния край на живота на младия мъж, ще се изяснява тепърва от криминалистите. Целият град Самоков е в потрес от станалата трагедия. „Може би Изи се е отчаял от безработицата и мизерията, които са притиснали много хора в Самоков. Отчаяни хора стигат до крайности. Животът е труден, самоковци са смазани. Въпреки обещанията на управляващите да открият нови работни места това не се случи, ако е имало работа – назначенията са по партийна линия. От липсата на перспектива и работа младите хора запълват живота си с алкохол. Животът в Самоков не е лесен, има мизерия и безработица. Никой не инвестира в бъдещето на града, не се осигурява работа и младите не издържат, напускат Самоков”, коментираха ужасени от трагедията самоковци.

Според източници на в. “Вяра“ Кирил Георгиев Петров е роден на 18 май 1978 г. Живял е в кв. „Самоково“, в блок 38. Близки и познати на Кирил разказват, че той не бил агресивен, опитвал се да намери щастието, дори бил за няколко години на гурбет в Чехия, но пари не успял да завърти. Семейство също нямал. Кирил не е забелязван в компанията на жена. От години в Самоков не можел да намери и работа. Преди това работел на бетоновия възел в Самоков, но фирмата прекратила дейността си и той останал без препитание. Негови познати се кахърят и твърдят, че от дете му било трудно. Родителите му направили всичко по силите си, за да му дадат добро бъдеще. „Кирил от известно време се привързал към чашката, но никому лошо не е правел. Баща му се поминал преди години, като бил още на 55 г. Майка му отишла да живее в село Шипочане. Имал чичо в Димитровград”, разказват негови съседи.

Репортер на в. “Вяра“ пристигна на мястото на трагедията, за да получи обективна информация от органите на реда. Районът беше отцепен. На място на трагедията бяха пожарната, криминалисти, полицаи, вероятно тялото е вдигнато за аутопсия. Разследващи ще изясняват причините Кирил да посегне на живота си. Няма данни за насилствена смърт, но все още не са ясни мотивите, подбудили младия мъж да посегне на живота си.

Кметът на село Шипочане сподели пред в. “Вяра“, че е потресен от голямата трагедия и се притеснява за майката на Кирил. „Много добра жена, болна е, как ще преживее тази трагедия Станка, не знам…“ – сподели Здравко Пенев. Никой в селото или от роднините й нямаше сили да каже на майката за трагедията и се наложи да го научи от органите на реда, пред които по-късно е давала показания. Станка е на 70 години.

Фейсбук вчера бе залят от съболезнования за загубата на младия самоковец. Шипочанският кмет Здравко Пенев е помолил жителите на село Шипочане да помогнат на почернената майка, като съберат пари за погребението и за процедурите по транспортиране на тялото от патонатомията в София до Самоков.

По случая се води разследване.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене