Бившият танцьор на ансамбъл „Пирин“ Мартин Влахов: Ръководството забрави за проф. Кирил Стефанов

Бившият танцьор на ансамбъл „Пирин” в Благоевград, Мартин Влахов изрази острото си недоволство от настоящето ръководство на културната институция във връзка с честването на 85 – годишнина от раждането на професор Кирил Стефанов, дългогодишен ръководител на ансамбъла.

По думите на дългогодишният танцьор, от ръководството не са направили необходимото, професор Кирил Стефанов да бъде уважен подобаващо.

Мартин Влахов огорчено написа:

„СРАМОТА… Световно известният ансамбъл ”Пирин” в лицето на сегашното ръководство и по точно в лицето на художиствено творческия състав не предприе абсолютно никакви действия за отбелязване на утрешната 85-та годишнина от раждането на великия професор Кирил Стефанов. Човека създал и утвърдил ансамбъла като една от най- ярките перли в короната на българския музикален и танцов фолклор. Човека извел ансамбъл ,, Пирин“ на редица престижни международни сцени на всички континенти . Човека – изключителният професионалист успял да превърне името ,,Пирин “ в синоним на качество, неспиращ ентусиазъм и творчесто , име което и до ден днешен пълни концертните зали. Човека спомогнал и издигнал ансамбъла до най престижната награда Грами … Ще замълча… професора всички го познават … познават и творчеството му достатъчно за поне ТРИ концерта в негова памет… но уви аз не решавам това , аз съм прост танцьор … уви не уронвам авторитета на институцията ,, Пирин“ както и на уважаваната от мен Община Благоевград като мой работодател, това вече го направиха други хора незачитащи усилията , труда и таланта на трети лица , благодарение на които и в момента ядат хляб… Поздравявам колегите от Читалище ,, Никола Вапцаров“1866-град Благоевград за организацията и осъществяването на концерта в памет на професора и призовавам повече хора да отидат и да си спомнят за ВЕЛИКИЯ Кирил Стефанов . Ще завърша с тази мисъл ,,Човек се ражда и умира сам, единствено нашите дела остават и живеят и след нашата смърт“, завърши посланието си Мартин Влахов.

Под ръководството на проф. Кирил Стефанов ансамбъл „Пирин“ е реализирал над 6000 концертни изяви в повече от 55 страни по всички континенти на света пред публика, надвишаваща 6 500 000 зрители и слушатели. Над 100 издания са отбелязали художествените изяви на ансамбъла и възторжените отзиви идват от цял свят – Америка, Англия, Италия, Германия,Русия, Ливан, Япония, Индия, Тунис и др.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене