Много приятели, ценители на книгата се събраха за представянето на “Шепа живот – зрънце щастие” – Ширин Салимова

В препълнена зала се събраха снощи хората на Гърмен, които обичат да четат и ценят хубавата книга. Този път поводът беше по-специален. Авторката на книгата “Шепа живот – зрънце щастие” – Ширин Салимова е дъщеря на една от обичаните кметици на Гърмен от близкото минало – Джамиле (Елена) Чавдарова, преживяла драмата на възродителния процес, а самата Ширин е родена и живяла в близките села Дъбница и Хвостяне.

В “Шепа живот – зрънце щастие” читателят  разпознава местните прототипи на героите, места, събития и факти, свързани с живота на хората от този край на България. Заедно с личната си драма, с невероятен художествен усет авторката развива още един сюжет, разкриващ женската сила и доброта.

Много приятели, ценители на книгата, местните автори  Илия Милев и Асен Стругов, дойдоха да поздравят Ширин Салимова с нейния смел и успешен литературен дебют. Гост на събитието, организирано от местното читалище “Искра – 1924” и сдружение “Хроника” срещу рака беше и кметът на Община Гърмен – Минка Капитанова.

OЩЕ СНИМКИ

hronika

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене