Съдът постанови! Изнасилвачът на 15-г момиче Янко Тренчев, ще (ВИДЕО)

Изнасилвачът от благоевградският квартал Грамада – Янко Тренчев остава в ареста.

Това постанови преди минути Районен съд Благоевград в лицето на съдия Кристина Панкова.

Заседанието се гледа при закрити врата.

Да подкрепи съпруга си дойде и жена му Анна Тренчева, която твърдо заяви, че случилото се е постановка от потърпевшата и нейната майка спрямо Янко.

„Някой иска да го оклевети, той е невинен, не би извършил подобно нещо. Всичко друго допускам, че би могъл да извърши, но това не. В никакъв случай. Познавам майката на момичето, което сега обвинява Янко, че я е изнасилил. Познавам я още от преди години, искаше да си развали семейството, казваше на моя съпруг да ме изгони и аз се отдръпнах от нея. Но дъщеря ми продължи да другарува с нейната дъщеря, въпреки че я предупредих. Преди известно време социалните искаха да вземат вземат момичето от майка му. Навсякъде се изписа, че мъжът ми я е завел насила в апартамента, как ще стане това ? Все пак тя е непознато лице, все на някой ще направи впечатление, все някой ще я види. Била завлечена насила там, това са пълни глупости”, каза тя.

Както Pirinsko.сom първи писа, таксиметровия шофьор Янко Тренчев в петък, на 23 март, изнасили 15-годишно момиче в Благоевград.

Сигналът за инцидента е бил подаден късно вечерта в петък в Първо РУ-Благоевград от самата пострадала. Полицията е арестувала таксиметровия шофьор, който с прокурорско постановление е задържан за 72 часа в ареста.

„Пострадалото момиче е била приятелка с дъщерята на шофьора, а покрай нея и със съпругата му. Преди една година шофьорът се е опитал да извърши блудствени действия с момичето. При инцидента в петък момичето се е съпротивлявало. Има следи от насилие върху нея, върху китките й. Разследването по случая продължава“, коментира прокурор Ковачки.

Янко Тренчев работил като таксиметров шофьор в няколко фирма в града, имал регистрирани няколко катастрофи. Преди това бил служител за фирма на почистване на стъкла.

През 1995-1996 година работил като сервитьор в популярни заведения в Благоевград.

Адвокатката на подсъдимия Янко, Цвета Рангелова заяви, че днешното решение на Районен съд Благоевград днес ще бъде обжалвано на пред Окръжен съд на 5 април.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене