Великден в Банско! Два пъти по-евтино, отколкото в Италия!

Надя ПАНКОВА

Екскурзия в Турция за ве­ликденските празници излиза по-евтино от почивка в българ­ски курорт. Това пока­за провер­ка из офер­тите на туроперато­ри за праз­ниците.

Шест дни релакс в Анталия струват около 230 лв., докато за същия период в Банско гостите ще трябва да се бръкнат с над 475 лева на човек. За разли­ка от елитния курорт Банско, повечето останали места за почивка у нас предлагат по­добни цени за празниците като тези при комшиите. Но за по-малко време за пре­стой. Така, ако вместо Банско бъдат избрани за отмора Ста­ра Загора или Правец, то за 4 дни на човек почивката ще излезе 240 лв.

Двойно по-скъпа от Банско ще излезе великденска ек­скурзия до Ита­лия, като цените са около 870 лв. За сумата обаче предпочелите Бо­туша получават тур из легендар­ни градове като Болоня, Флорен­ция и Рим, посе­щения на музеи и галерии. Сред предпочитаните дестинации, кои­то са хит за праз­ниците, се оказва Йерусалим. Масо­во туроператори предлагат обиколка на Божи гроб на онези, които са готови да платят 1250 лв. на човек. Организаторите обаче осигу­ряват срещу сумата 3-звезд­но настаняване, екскурзовод на български и постоянен гид за туристите, както и сертифи­кат, че са хаджии.

Туроператори предлагат освен визита в Израел и посе­щение в Йордания, но съчета­ването на празниците в двете страни излиза далеч по-соле­но. Около 2 бона ще струват на по-заможните да посетят и Йерусалим, и кралство Йор­дания. Екскурзиите обаче са по цяла седмица, хвалят се от операторските компании. Въ­преки солените цени туропе­раторите признават, че вече почти няма места за тези ек­скурзии. Масово резервации­те за Йерусалим по Великден са започнали още миналата година. Причината за голе­мия интерес е и че цената за екскурзия до Йерусалим не е особено по-висока от тур из Лисабон или Барселона, установи още наша провер­ка. Екскурзия за празниците в португалска­та столица за четири дни ще струва около 570 евро на човек, което е почти колкото посещение до Светите места. Тур из Барсе­лона пък вър­ви около 1200 лв. за 11 дни, става ясно от офертите на фирмите за празника.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене