Южен вятър вдига температурите! Ето кога пролетта се завръща

Днес ще има значителна облачност, с превалявания от дъжд, на повече места и по-значителни като количество в Източна България. Ще духа до умерен, в Източна България и силен юг-югоизточен вятър. Температурите ще се повишат.

Минималните ще са между минус 1° и 4°, по Черноморието 5°-7°, максималните от 5°-6° в северозападните райони до 14°-15° в Източна България и крайните югозападни райони. Това е прогнозата на НИМХ-БАН.

Над планините ще има значителна облачност и ще превалява сняг, под 1400 м – дъжд и сняг. Ще духа силен, по билата до бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 ще е около 6°, на 2000 метра – около 0°.

Минималните температури във вторник ще бъдат от 1 до 7 градуса. През деня температурите ще бъдат от 10 до 15 градуса, малко по-ниски по високите полета и в Североизточна България. Дъжд ще превалява в Североизточна България, югозападните райони и около планините.

През нощта срещу сряда валежите ще спират, а облачността от северозапад ще се разкъсва и намалява до ясно време. Минималните температури ще бъдат от 1 до 7 градуса, малко по-ниски на места по високите полета, до около минус 2. Максималните температури ще бъдат от 9 до 14 градуса.

В четвъртък затоплянето ще продължи и минималните температури ще бъдат от 3 до 8, а дневните от 11 до 16 градуса. Предимно слънчево, освен в крайните източни райони и по Черноморието.

В петък ще бъде слънчево, с минимални температури от 3 до 9 и дневни от 16 до 21 градуса. Повече висока облачност ще има над източната половина от страната.

В събота температурите ще се повишат още и на места ще достигнат до 26 градуса.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене