„Ер малък“ с „Ромео и Жулиета“ на сцената на „Сълза и Смях“

Бранимир Митов – Брано, директор на Драматичен театър „Енчо Халачев“ – Благоевград на гости на г-н Байрактарски в офиса на Топ Преса!

Срещаме се с Бранимир Митов, директор на Драматичен театър „Енчо Халачев“ защото имам повод, а той е успехът на „Ер малък“

 – Децата от театрална школа „Ер малък“ към Драматичен театър „Професор Енчо Халачев“ изиграха „Ромео и Жулиета“ на сцената на „Сълза и Смях“ на ул. „Раковска“ в гр. София. Това е един от поводите. Другият е миналата премиера в гр. Симитли, която направихме на 02.03.2018 г. с децата от школата в Симитли – Не се гаси туй що не гасне. И третият повод са предстоящите премиери на „Ревизор“ и „Домът на Бернарда Алба“, които до края на май месец трябва да извадим пред публика.

Кажи нещо повече за представлението в София.

– В София всъщност поканата дойде от Директора на „Сълза и Смях“. Той гледа представлението в Благоевград и отсече, че това представление е за софийска сцена за една от най-старите и най-любими театрални сцени „Сълза и Смях“. Като това което направи той е, че не ни взе наем за залата. Тоест толкова много хареса  представлението, че ни покани да играем без наем в „Сълза и Смях“. Представлението беше на 11.03.2018 г. Сутрешно представление тъй като мина към техните детски представления, които са за деца и ученици. Сутрешни представления. Децата се събудиха към 04.00 часа сутринта. В 05.30 часа се събрахме пред Младежкия дом. Натоварихме се и тръгнахме за София. Представлението мина уникално добре. Радващото е, че сред публиката имаше и актьори, колеги от театрални школи в София. Познати лица, които ги подкрепиха и които казаха, че наистина това представление трябва да се играе поне един път в месеца в „Сълза и Смях“.

Това е голямо стъпало за кариерата на тези деца.

– Да. Аз съм много щастлив. Те са на възраст от 5-ти до 12-ти клас. Щастлив съм защото има професионални актьори в театрите в България, които не са стъпвали на ул. „Раковска“. Още повече че те и начина по който играха и защото ние сами си редим декори, осветление и т.н. и начина по който се създаде цялата организация на представлението беше уникален. Също така техните родители, които пропътуваха разстоянието Благоевград – София, за да ги подкрепят естествено имат уникално отношение към театралната школа, към театъра и към това въобще, което правим в нашият театър. Мисля, че това е нещо достойно за уважение и ще се възползваме от възможността  и от поканата на ръководството на Сълза и Смях отново да гостуваме и да бъдем на тази сцена. Много съм щастлив от това, което постигаме и Благоевград би трябвало да се гордее с тези деца.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Bayraktarski

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене