Сърдечни проблеми извадиха юноша на „Пирин“ с корени от Кочан от игра до края на сезона

Юношата на „Пирин“(Благоевград) и „Левски“ Мики Орачев, който към днешна дата е в елитния „Септември“ (София), няма да играе футбол поне до края на сезона

Това съобщава „Меридиан мач“ като разкрива, че причина за това е, че младокът има сърдечен проблем, който може да се окаже изключително опасен. Орачев беше заменен принудително още в 32-ата минута на мача „Септември“ – „Локомотив“ (Пловдив), след като му прилоша на терена. Впоследствие защитникът бил подложен на сериозни медицински изследвания, които показали, че има порок на сърцето, който сваля кръвното на играча по време на физически натоварвания.

По-интересното е, че на „Герена“ са знаели за състоянието на Мики. „Сините“ също са изследвали сериозно порока и са заключили, че няма проблем Орачев да играе футбол.

Ръководството на „Септември“ обаче е притеснено от зачестилите напоследък смъртни случаи на млади футболисти и най-вероятно няма да рискуват с пускането в игра на левия защитник поне до края на сезона.

Мики Орачев започна кариерата си в ДЮШ на „Пирин“ под ръководството на Костадин Герганчев. През 2011-та година в контрола срещу „Локомотив“(Пловдив) дори вкара гол за мъжката формация на орлетата само на 15 години. През лятото на същата година вече бе част от академията на „Левски“. Племенник е на бившия футболист на „Пирин“ и куп родни отбори роденият в Кочан Малин Орачев, който в момента е наставник на „Дунав“(Русе).

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене