Пълен обрат по случая с откраднатите пари и документи в село Господинци!

МЪЖ НАХЛУ В КЪЩА НА БИВШАТА СИ В ГОСПОДИНЦИ И ЗАДИГНА ПАРИ И ДОКУ­МЕНТИ

След проведени издирвателни меро­приятия във връзка с получен сигнал за из­вършена вчера краж­ба на документи и пари в гоцеделчевско­то село Господинци, служители на РУ-Гоце Делчев, са установили извършителя.

53-годишният Хамит Даутев от сатовчан­ското село Вълкосел от 12,00 до 14,15 ч. нахлул в къщата, коя­то построил заедно с бившата му съпруга, и откраднал няколко чанти с документи, между които и сумата от 950 лева. По случая е образувано досъдеб­но производство.

Хората от Господин­ци разказват, че пре­ди две години Хамит напуснал съпругата си, с която живеели в Господинци, и отишъл на работа в Германия.

Две години жена му нито го чула, нито го видяла. В къщата тя живяла с майка си и сина ѝ от пър­вия брак, но преди около две седмици заминала на гурбет в Холандия.

Така вчера в отсъствие­то на бившата си жена, Ха­мит нахлул в къщата като в екшън филм, изплашил до смърт възрастната жена и младата съпруга на заваре­ния си син, буквално за мину­ти претарашил дома и задиг­нал документите и парите.

Запознати коментираха, че документите, които открад­нал Хамид, били за общо­построената им къща в Гос­подинци, от която двамата според закона ще получат по 1/2 част, без да се налага той да краде документацията.

ОБРАТЪТ

Пълен обрат по случая с откраднатите пари и доку­менти от къща в гоцедел­чевското село Господинци настъпи ден след подадения в полицията в Гоце Делчев сигнал от Николай Пилев – син от първия брак на съпру­гата на Хамид Даутев – Айше Даутева.

Разследването е установи­ло пълно разминаване меж­ду подадения сигнал от Ни­колай Пилев и показанията на обвинения Хамид Даутев от сатовчанското село Въл­косел за извършена от него „кражба“ на пари и докумен­ти. Това бе потвърдено и от самия Даутев, който се свър­за с наш репортер и настоя да разкаже случая с подроб­ности.

„Със съпругата ми Айше сме разделени. За съжале­ние, животът ни се градеше върху кули от лъжи и измами от нейна страна, с които аз не можех да се примиря. Бли­зък приятел, адвокат на сина й Николай, преди две години ми наложи съдебна забрана за година и половина да не доближавам построената от мен къща в Господинци, коя­то аз спазвах стриктно“.

Миналия ден, когато сро­кът вече бил изтекъл, Ха­мид Даутев съвсем легално отишъл в къщата си, за да си вземе оставени там доку­менти, сред които и такива за наследствени имоти, заве­щани му от болните му роди­тели, именно заради които се върнал от Германия, тъй като те имали нужда от неговите грижи.

„Къщата, до която ми бе на­ложена забрана да не добли­жавам и влизам, построих с парите от къртовската ми ра­бота в Германия, където ра­ботех буквално като вол цели 8 години. Получавах 2 000 евро заплата, която влагах в дома, който построих, за да създам всички удобства на семейството си. Както аз съм втори съпруг на Айше, така и тя ми е втора съпруга. Събрахме се с надеждата да създадем здраво семейство, но както се разбра впослед­ствие, това е била само моя мечта и цел, защото през всичките 10 години тя ме е мамела и използвала“, спо­дели Даутев.

Докато строял и обзавеж­дал къщата, нещата вървели, но след това ко­ренно се промени­ли, про­дължава разказа си мъжът. „Освен забра­ната да влизам в собст­вения си дом, по­паднах в капан, който ми устроиха. Бях до­пуснат да си взема докумен­тите от сина на Айше и нейната майка и след като си тръг­нах, вед­нага бе подадена жалба в полиция­та срещу мен, че съм нахлул и едва ли не със сила съм откраднал освен документи­те и пари. Цялата им игра бе разкрита, след като бях раз­питан в полицията и пред­ставих всички необходими документи и разказах на разследващите цялата исти­на, която е коренно различна от твърденията в жалбата на Николай Пилев, вероятно подучен и посъветван от при­ятеля му адвокат“, каза още Хамид Даутев.

Ето какво още разказа той пред нашия репортер:

„В къщата ми, която е един своеобразен малък замък, синът на Айше, без да има право, се е настанил да жи­вее с приятелката си. В къща­та ми живее и майката на съ­пругата ми, за което аз нито съм уведомен, нито съм да­вал съгласие. Вероятно стра­хът, че ще бъдат принудени от закона да напуснат дома ми, в който са се настанали да живеят без мое знание и разрешение, ги е подтикнало да вкарат в заблуждение и органите на реда с подадена­та, неотговаряща на истина­та жалба.

В момента синът на съпру­гата ми, освен че живее нека­нен в дома ми, кара и купе­ния от мен за 30 000 лева лек автомобил „Пежо-307″, който имах неблагоразумието да запиша на името на Айше.

Още с пристигането ми в Господинци, въпреки че къ­щата е моя, съвсем културно попитах майката и сина на съпругата ми, която наскоро замина да работи в Холан­дия, дали мога да си прибера документите. След като по­лучих тяхното разрешение, всички заедно влязохме и аз пред очите им си взех чантите, в които бях оставил документацията. След това си тръгнах, без каквито и да било скандали или пререка­ния.

Останах изключително из­ненадан, когато ме извикаха в полицията и ми заявиха, че е постъпила жалба против мен за кражба на 950 лева и документи. Прелистих ця­лата документация, лист по лист, защото друго не бях пипал, докато бях в къщата си, да не би там да е имало скрити от тях някакви пари, но нищо не намерих, което ме наведе на мисълта, че приятелят на Николай Пилев – адвоката, при подаването на жалбата го е посъветвал да напише, че съм откраднал и сума пари, за да могат да ми навредят.

За мен е важно, че разслед­ващите случая се убедиха в тази скалъпена лъжа. Още в следващите завеждам дела, за да изоблича лъжците. Ще съдя до дупка всички заме­сени в тази мръсна интрига и ще настоявам да ми върнат къщата, в която вложих здра­ве, пари, надежди и любов“, заяви Хамид Даутев, убеден в правотата си.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене