Без категория

Националния печат

печат

“Капитал Daily”

Поправките в полза на „Южен поток“ са писани от… „Южен поток“

Правителството и лично министър председателят Пламен Орешарски и министърът на икономиката Драгомир Стойнев явно водят умишлена политика на заблуда по повод преговорите за „Южен поток“. Това става ясно след като със съдебно решение по Закона за достъп до обществена информация от Реформаторския блок получиха достъп до списъка на кореспонденцията между Българския енергиен холдинг и „Газпром“.

“Труд”

България проучва опита на Франция в планинския туризъм

Сътрудничеството между България и Франция за развитие на планинския и ски туризъм обсъдиха зам.-министърът на икономиката Бранимир Ботев и президентът на клъстер“Montagne” Ксавие Гало-Лавале.Убедени сме, че страната ви има много голям потенциал да разгърне планинските си зони за четири сезона така, че те да не бъдат само ски курорти, подчерта гостът. Според него България има изградена култура, опит и история в планинските дейности и те трябва да се използват максимално, за да бъде конкурентна на международните пазари.

“Сега”

Държавни енергийни фирми са пред финансов колапс

Финансовите отчети на държавните предприятия за първата четвърт на 2014 г. вече са публикувани – с някои смущаващи изключения. От данните става ясно, че в държавната енергетика текат процеси на задлъжняване, а под шапката на Българския енергиен холдинг (БЕХ) се прехвърлят колосални суми в опит да бъдат спасявани дъщерни дружества в окаяно състояние.

Ремонтираната за 10 млн. лв. сграда на Софийския районен съд е неизползваема

Сградата на столичния бул. „Цар Борис III“, чийто ремонт глътна 10 млн. лв. с цел да приюти гражданските отделения на Софийския районен съд (СРС), няма да може да се ползва скоро заради сериозни дефекти. По стените на зданието близо до централния вход има пукнатини, които се виждат и от външната му страна, и не е ясно дали не правят обекта опасен.

“Стандарт”

БГ милионер се става на 49 г.

Мъж на 49 г. от София с годишен доход от над 6 млн. лв. Това е средната възраст на българския милионер в топ 10 на хората, обявили най-високи доходи от 2013 г. 147 души са изкарали над 1 милион според обработените досега данъчни декларации за миналата година, сочат данните на Националната агенция за приходите.

Дивизиева с обвинение за неверни сведения

Началникът на кабинета на премиера Пламен Орешарски – Мария Дивизиева, получи обвинение заради участието си в проекта по програма ОПАК. Той е свързан с изграждането на софтуер за военните съдилища в София и Плевен за над 700 000 лв. Миналата седмица по същото разследване обвинения бяха повдигнати на председателя на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов и шефа на Военноапелативния съд полк. Петър Петков.

“24 часа”

Почна строителството на завода за боклук

Строителството на завода за боклук в София започна. За обекта има влязло в сила разрешително за строеж и от вчера техниката вече работи. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери работата на компостиращите инсталации със заместничката си по екология Мария Бояджийска.

5% от декларациите сгрешени. Засега.

Засега в 5% от близо 2 млн. данъчни декларации са открити грешки, съобщи за „24 часа“ говорителят на НАП Росен Бъчваров. Той очаква броят им да нарасне, защото още не са обработени всички. От НАП припомниха, че срокът за коригираща декларация“ е 7 дни след подаване на първия документ, но не по-късно от 30 април. Тъй като срокът изтече, Бъчваров съветва при всеки, който има съмнения, че е сгрешил, да ги изясни на място в офис на НАП.

“Монитор”

Сателитни градове на столицата искат достъп до метрото

Радомир и 11 общини около София искат достъп до метрото на столицата. Те са се обединили в регионално сдружение „Общини център”, със седалище в Божурище.

Печатат бюлетините с „Биг брадър” в БНБ

Бюлетините за предстоящия на 25 май евровот вече се печатат в БНБ, но под строгия контрол и зорко наблюдение от страна на ЦИК. Членове на изборната администрация всеки ден ходят поне по два пъти за да се уверят на място, че всичко върви по правилата за отпечатване на ценните книжа и няма скрити допълнителни бройки.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене