Бивш кмет на петричко село събори с багер турска къща в Камена в търсене на имане

Венко СТЕФАНОВ

Безпрецедентен акт сът­ворил на своя глава бивш кмет на подгорско село, който е бил цели три ман­дата управник, и който си позволил да събори с багер турска къща, в тър­сена на закопано имане в съседното село Каме­на. Екскметът решил да действа на своя глава и съборил част от построй­ката, която се намира в землището на село Ка­мена със собствения си багер. За това аларми­раха вчера кметовете на район Подгорие на състоя­ла се оперативка с двамата отговорници от РУП-Петрич малко преди обяд, които обсъдиха оперативния сиг­нал на откритата си прием­на в Петрич. “Този бивш кмет е познат като има­няр в целия район“, съ­общи веднага след като приемната приключи и управниците на села се разотидоха. Бившият управник, който в мо­мента не се занимава с нищо, и се води без­работен, не е „умрял“ от глад. За разлика от действащите си коле­ги той шофира мощен джип, парите за който и така не стана ясно от къде са.

Откраднаха лада от село Беласица , намериха я изоставена на пътя преди село Първомай

 

Венко СТЕФАНОВ

Откраднаха стара лада, оставена пред дома на въз­растен жител на петричкото село Беласица. Инцидентът е станал в нощна, след на­ционалния празник -3 март. Соц. возилото е открито на пътя между двете села Бе­ласица и Първомай, без ви­дими поражения. Вероятно става дума за кражба с цел развлечение. След като е свършил бензина крадците се предпочели да изоста­вят колата на пътя, казаха вчера криминалисти. В село Беласица има няколко та­кива стари возила. Те са 4-5 на брой, и досега е нямало никакъв проблем те да се паркират пред домовете на собствениците им, поясни управникът на селото Велик Филчев. Напълно е отхвър­лена версията, че ладата е открадната за части, или пък е трябвало да бъде доставе­на на колекционер, уточниха още от РУ-Петрич. Знае се, че крадците са карали с нея по пътищата на селото, и след това са решили да се по­разходят до близкото село Първомай. Бензинът обаче свършил и те я оставили на пътя. Колата е намерена и върната на собственика й от село Беласица.

Малката певица от Гоце Делчев Даниела Георгиева направи професионален запис в студиото на БНР – Радио Благоевград

 

Tалантливата Даниела Георги­ева от Гоце Делчев продължава да печели публика и почитатели с прекрасния си глас. Преди година шестокласничката от ПМГ „Яне Сан­дански“ получи награда – песен, про­дуцирана от БНР Радио Благоевград, като спечели диплом и първо място в раздел „Фолклор“ в Седмото изда­ние на конкурса „Звезди в радиото“, организиран от БНР Радио Благоев­град и НХГ „Св.св. Кирил и Методий“, гр. Благоевград, със съдействието на Регионалното управление на об­разованието Благоевград.

Вече можем да се насладим на вълшебното изпълнение на Даниела Георгиева и песента „Не се виткай, Софче“.

Фалира ли ГУМ в Дупница?!

 

 

От известно време се за­белязва, че доста от търговците в дупнишкият ГУМ напускат наетите щандове. Откакто в магазина се на­стани китайския магазин и съсед­ният му, за дрехи втора употреба конкуренцията е смазваща. Тър­говец на детски дрехи коментира: “Как да ти продам тениска за детето, която аз продавам за 15 лв. а етаж над мен ще вземеш 4 за същата цена… Няма как, бълга­ринът гледа къде е по-евтино. ” ГУМ – Дупница ЕООД е дружество, съз­дадено през 1998 год. Ако разгледа­те сайта на друже­ството ще видите, че всичко върви по мед и масло, но съвсем не е така. Факт е, че евтините китайски стоки и дрехите втора ръка са за предпочита­не от дупничани.

 

Управител на фирма от Македонияосъден да плати глоба 600 лв. за табели намерцедеса си, откраднати от Кралство Холандия.

 

Венко СТЕФАНОВ

Управител на фирма, който е с двойно граж­данство – българско и македонско, е осъден от петричкия районен съд на 600 лева глоба, за не­законни табели на личния си автомобил. Македон­ският бизнесмен, е спи­пан от проверяващите на ГКПП-Златарево, на входящото трасе. При ус­тановената проверка, с протокол на Митко Т, от Р. Македония, който развива бизнес в Петрич, е устано­вено, че той шофира мер­цедеса си с две различни табели. Мерцедесът му модел „220 С“ навлезъл на входящото трасе, къ­дето измамата лъснала за проверяващите. След справка, те установили, че регистрационните табели са крадени от Кралство Холандия, което е престъ­пление по чл. 345, и чл. 54 от НК. Съдия Мая Банчева го призна за виновен и оп­редели глоба от 600 лв., както и 112. 75 лв. който бизнесменът със двой­но гражданство трябва да заплати по сметка на ОД на МВР-Благоевград, за направени разноски по делото. Решението на съда подлежи на протес­тиране и обжалване в 15 дневен срок пред ОС-Бла­гоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене