Общинска администрация отчете положителни резултати по проект за повишаване квалификацията на общинските служители

Камбитов

180 служители от общинската администрация в Благоевград са придобили и повишили знания и умения в различни области на публичната администрация. Това отчете на пресконференция секретарят на община Благоевград София Янчева, която е ръководител на проект „Повишаване на квалификацията на служителите в администрацията на община Благоевград чрез обучение в страната”.

Общата стойност на проекта е 89 989 лева, съфинансиран от Европейски съюз чрез социален фонд с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет” 2007 – 2013 г.

В резултат на проведените дванадесет месечни обучения, курсове и семинари 180 служители от общинската администрация са придобили и повишили знания и умения в различни области на публичната администрация. Част от проведените курсове са свързани с „Управление на информационната сигурност”, „Публичен имидж – елемент на доброто управление”, „Делова етика”, „Практически умения за ефективни комуникации в администрацията”, „Разговорен английски език – надграждащ курс”, както и обучение по гръцки език.

Чрез реализираните обучения се удовлетворяват потребностите на целевите групи от професионално и езиково обучение. С изпълнението на проекта се цели подобряването на работата на общинска администрация – Благоевград и по-конкретно обслужване на гражданите и бизнеса, по-ефективно изпълнение на служебните задължения, както и по-ефективна комуникация в организацията и извън нея.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене