Сандански бори автомобилните задръствания с еднопосочни улици

Oбщина Сандански продължава с мерките за облекчаване на трафика на моторни превозни средства в курортния град, най-вече в центъра на населеното място.

Преди година експерти от кметството, КАТ и Пътно управление решиха няколко улици да станат еднопосочни, за да няма задръствания в населеното място. Със заповед на кмета Кирил Котев част от новата организация на движение влезе в сила.

Еднопосочното придвижване обхвана 6 улици – улица „Асен Хадживасилев“, в участъка от ул. „Чудомир Кантарджиев“ до ул. „Юрий Гагарин“, ул. „Славчо Ковачев“ – от ул. „Борис Сарафов“ до бул. „Свобода“, ул. „Даскал Козарев“ – от ул. „Васил Левски“ до ул. „Солунска“, ул. „Перун“ – от ул. „Серес“ до автогарата, ул. „Башлийца“ – от ул. „Серес“ до ул. „Христо Смирненски“, ул. „Мелник“ – от ул.“Христо Смирненски“ до ул. „Хан Аспарух“.

„Не спираме да работим за рлешаването на този проблем. Стеснихме някои тротоари, за да освободим места за паркиране. Целта ни е да се сложи край на хаоса в движението в курортния град. Зятова въведохме и „Синя зона” в града през ноември 2016 година”, сподели кметът Кирил Котев.

Преди седмица се въведе еднопосочно движение и по улица „Княз Борис I“ до пресечката й с улица “Св. св. Кирил и Методий“. Автомобилният трафик в посока ГУМ ще се осъществява през улиците „Св. св. Кирил и Методий“ и „Гоце Делчев“.

Промените са регулирани и обозначени с пътни знаци. От кметството в Сандански призоваха шофьорите да спазват направените промени с цел спокойното придвижване на всички участници в движението и предотвратяването на инциденти и пътно транспортни произшествия.

Преди време се проведе и акция за коли, които са извън движение и без регистрационни номера, като те бяха премахнати от улиците. За да се сложи край на задръстванията и на невъзможността да се паркира, община Сандански ще инвестира общо 350 000 лева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене