Уважаеми избиратели от Гърменско, защо търпите своеволията на долнодряновския феодал Рифат Ходжа?

ПОД НОСА ВИ И БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВАШАТА НАИВНОСТ

ТОЙ ЛАПА ИМОТИ И ЗЛОУПОТРЕБЯВА С ДЪРЖАВНИТЕ ОБЕКТИ И ПАРИ!

От Ралица ВАСИЛЕВА

ФАКТИТЕ ПРЕДИ ГОДИНИ:

Училището в с. Долно Дряново, община Гър­мен, посреща преди по­вече от шест години 15 септември с недовършен ремонт на покрива„ Поръч­ката е възложена от тога­вашният кмет Ахмед Башев на общинския съветник от ДПС Ри­фат Ходжа – пле­менник на ди­ректора на учи­лището в село Долно Дря­ново Адем Ходжа. Същият обаче отре­мон­тирал само две тре­ти от покри­ва, за трета­та част обявил, че па­рите няма да стигнат Иска­ме да знаем защо не са стигнали да­дените 70 000-80 000 лв. за ремонт на це­лия покрив и как е избрана фирмата на общинския съветник Рифат Ходжа да прави ремонта на училището и едновременно да строи помощна сграда на 4 етажа на джамията в Дол­но Дряново, при условие че джамийското настоятелство няма пари да си плати тока.

На тези въпроси настоява­ме Рифат Ходжа да отговори на жителите на село Долно Дряново, защото в селото ни витаят съмнения, че част от парите за ремонта на учили­щето са отклонени за стро­ежа към джамията.

Настояваме съответните органи да се самосезират и да извършат проверка на двата обекта, които строи в Долно Дряново фирмата на съветника Рифат Ходжа, пи­шат в писмото си хората от селото.

Общата стойност на по­ръчката е 72 000 лева, поло­вината от които са осигуре­ни от общината. Общината е предоставила изпълнението на поръчката на фирма “Фатме Аян” на съпру­гата на замест­ник-председателя на ОбС в Гоце Делчев Шакир Аян, който е бивш лидер на ДПС в общи­на Гоце Делчев. Прекият отговор­ник на ремонта на по­крива на учи­лището в Долно Дряново е зетят на семейство Фатме и Ше­кир Аян – Рифат Ходжа, кой­то е племенник на директора на училището Адем Ходжа. Самият Рифат Ходжа тогава е шеф на отдел “Социално подпомагане” в община Гър­мен и е общински съветник от ДПС и до днес е в местния парламент.

Относно строителството на помощната четириетаж­на постройка на джамията в село Долно Дряново кметът Башев заяви, че няма пред­става откъде е финансира­нето, тъй като не е минало през общината.

НАШИ ДНИ: ЛЪСВАТ ДОКУМЕН­ТИ ПО СКАНДАЛНАТА СДЕЛКА:

Вече толкова години нито прокуратура, нито друга институция е поискала ОТ­ГОВОРНОСТ ЗА НАНЕСЕНИ­ТЕ ЩЕТИ върху учениците от Долно Дряново и върху мюсюлманите заради джа­мията. Нещо повече, Рифат Ходжа продължава да фео­далства и от обикновен чи­новник се превръща в добре развит бизнесмен. Само преди дни www.toppresa.com оповести информация за поредното намерение на Ходжа с поставено лице да направи голям дърводел­ски цех в селото, успоред­но с това негова роднина е заявила намеренията си да строи ново заведение в селото. Нещо повече – Хо­джа е човек, който купува държавните земи на селото за жълти стотинки и никой не го пита как и от къде на къде?

Чрез тази статия държим да отправим въпрос към жителите на Долно Дряново – защо търпите този човек? Харесва ли ви да феодалист­ва и да злоупотребява, дока­то вие го гледате и му давате власт с гласовете си? Време е да се поиска отговорност на този човек и ние от Топ Преса възнамеряваме да го направим в качеството си на първата истинска печатна институция в Югозапада.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене