Гласът на майките в Сандански! Вие сте нашите спасители, помогнете на Детското отделение в „Югозападна болница“ заради нас, заради красивите деца на града ни

Майка на две деца от Сандански направи призив към педиатрите в града да спасят Детското отделение към „Югозападна болница“-Сандански. В трогателното си писмо г-жа Димитрова моли лекарите да работят в отделението, където се лекуват децата на града. Ето какво написа тя:

„Писмо до местните педиатри….

Здравейте! Казвам се Марина Димитрова и съм майка на две прекрасни деца! Деца, които отглеждам в любимия на всички ни, гр. Сандански! Град, който е известен с най чистия и лековит въздух в България. Град, който се посещава от много българи, а и не само, именно заради чистия въздух. Освен чистият въздух обаче, ние и нашите туристи се чувствахме спокойни тук и заради добрите специалисти в областта на медицината, които даваха допълнително спокойствие на нас и гостите ни!!!

Като майка на две деца обаче, от няколко седмици не се чувствам така спокойна, както преди това! Мисълта, че Детското отделение в МБАЛ” Югозападна болница” може да затвори окончателно врати ме изпълва с ужас! Този ужас, често поражда и гняв, гняв породен от страх и безсилие! Много, често изливам гнева си върху всички Вас, които работите извън болничното заведение, Вие сте обект на гнева ми защото може би във Вас виждам “СПАСЕНИЕ”… Моля Ви простете! От месец насам се чувствам, като шизофреник… В един момент Ви обвинявам, в следващия Ви оправдавам, боря се със себе си, с разума и страха си. Когато разума надделява, разбирам напълно защо сте избрали доболничната помощ, пред болничната, но в моментите на страх Ви обвинявам-несправедливо, но го правя и не крия, че е така!

Дойде ред да молим, да молим за здравето и сигурността на децата ни… Държава ни постави в това положение, нас, Вас, децата ни! Вие, принудени поради едни обстоятелства сте взели правилните решение за Вас, ние принудени от други обстоятелства, молим… Молим за помощ, молим за децата си!!! Вас, единствените към, който можем да се обърнем днес! Може би нямаме това право, но разберете-Не виждаме друг изход!

Детското отделение на МБАЛ Югозападна болница има двама герои(зад който има и още други герои, останали в сянка, а именно останалата част от персонала) Огромна благодарност и признателност, към всички тях, които се грижиха за децата на Сандански. ПОКЛОН ПРЕД ВСИЧКИ ВАС, и моля простете, че едва сега Ви оценихме напълно! Освен тези герои, които споменах, детското отделение днес има нужда и от спасител… Спасител, който да свали заповедта за временно преустановяване на приема и с усмивка да каже “Вратите ни са отворени, ние сме тук, но бъдете живи и здрави вие и деца ви и ни посещавайте рядко, а най-добре никога :)”

Припомняме, че детското отделение в града е пред закриване заради липсата на кадри. Две от педиатърките, останали последни там, заявиха, че ще напуснат, а други желаещи за работа няма. Проблемът е изключително сериозен и е истинска главоблъсканица за общинското и болничното ръководство.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене