„Беласица“ унижи „Пирин“(Гоце Делчев)

През първата част на срещата непростими пропуски направиха Тодор Кръстев на два пъти, Запро Динев и Аспарух Шамкалов.

След почивката отборът на „Беласица“ имаше шанс да отбележи нов гол в 46-ата минута. Тогава Запро Динев тръгна на скорост по десния фланг и насочи много точно кълбото към Аспарух Шамкалов, който от 3 метра изпрати топката в собствената си ръка, вместо да отбележи гол. Две минути по-късно мощен пробив на Васил Тачев, последва извеждащ пас към Иво Самарджиев, който изпрати с директен изстрел кълбото на сантиметри над вратата на гостите. В 55-ата минута при поредна контра на домакините Тодор Кръстев напредна по десния фланг, насочи топката зад защитата на гостите и нямаше кой да отклони кълбото в мрежата. Натискът на петричките футболисти бе очеваден, но до ново попадение така и не се стигаше. В 85-ата минута в атака като по учебник топката попадна у младия Стефан Назъров, който центрира в наказателното поле на гостите и там с глава Аспарух Шамкалов изпрати топката в мрежата за седми път във вратата на Захари Димитров.

В този мач много целият отбор на „Беласица“ се представи на ниво, но над всички бе Васил Тачев. Той на практика показа как се играе за победа, като често се връщаше да поема топката отзад и  я насочваше към колегите си по много прецизен начин, като освен че реализира две попадения, имаше още седем асистенции за отбелязване на нови голове.

Този мач изгледа и кметът на община Петрич Димитър Бръчков в компания с народния представител Георги Динев и председателя на ОбС Георги Тренчев.

След мача старши треньорът на „Беласица“ Данаил Бачков беше с настроение и сподели: „Футболистите, на които гласувах доверие, изпълниха указанията ми на 100%. Приложихме преса на противника. С тактическа дисциплина, агресия и хъс за победа, зарадвахме ръководството и феновете си с една добра игра и убедителна победа. Пределно ясно ми е, че това няма да се получава във всеки мач. Тепърва предстоят много отговорни и тежки срещи в групата, която е най-добрата от третия ешелон на българското първенство. Вече мислим за мача срещу „Рилски спортист“ в Самоков в сряда”.

Гостите обаче може да сметнат, че петричките не е на късмет за тях, след като преди месец инкасираха други разгром, но с 8:0 срещу „Локомотив“(София). Добрата новина в този случай обаче си остава, че срещу „Беласица“ все пак неврокопчани намалиха разликата с един гол и инкасираха „само“ седем гола в своя вреда.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене