Кметът на Банско Г. Икономов на международно изложение в Москва

Като част от делегацията, водена от министъра на туризма, Николина Ангелкова, кметът на Банско Георги Икономов посети Международното туристическо изложение за професионалисти “Интурмаркет“ в Москва. Ето какво каза той за престижния форум :

Форумът се провежда в периода между 10 – 12 март за 13-а поредна година. Русия е сред топ пазарите, където наред с добре познатото Черноморие, трябва да рекламираме по-активно и зимните дестинации. Това коментирахме по време на срещата ни с г-н Олег Сафонов – изпълнителният директор на Агенцията по туризъм на Руската федерация.

Освен че се включихме в официалното откриване на националния ни щанд, проведохме поредица от срещи с председателя на Уралската туристическа организация Михаил Малцев, както и сенатор Михаил Павлович, представящ Алтайския край. Поканих туристическите представители да посетят Банско, за да се запознаят отблизо с нашите предимства, както и да начертаем конкретни стъпки за популяризиране на курорта ни.

Запознах се също с Константин Базаров, кмет на любимия балнео курорт на Путин – Белокуриха. Той се намира в Алтайския край и е известен с лечебния си климат и води. По време на деловата ни среща, се договорихме да започнем разговори за побратимяване между двата града, основани на общата ни туристическа насоченост.

П. Попов

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене