Над 130 пакета храни раздаде БЧК в Пиринско по Великден

бчк

Над 130 пакета храни са раздали доброволците и активистите на БЧК в Благоевградска област по време на Великденските празници. Няколко десетки ученици пък ежедневно получават топла храна в училища в Гоце Делчев, Благоевград и Белица. Равносметката направи в Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец Йорданка Стойчева, директор на БЧК – Благоевград.
Обединени от мотото „Моята червенокръстка идея” хиляди членове и доброволци към БЧК днес отбелязват световния ден на Червения кръст и Червения полумесец.
„Идеята на това мото е да се насърчи диалогът между поколенията в рамките на всички национални дружества. БЧК работи с младите хора, с децата в различни възрастови групи. През последните 10 години се работи проблемите на възрастните хора”, заяви Йорданка Стойчева директор на Областния център на БЧК – Благоевград.
От началото на годината БЧК е насочил своите усилия в социално помощната дейност. Към червения кръст има хранителна банка, която се захранва с дарения от граждани и фирми, уточни Стойчева.
„Във връзка с Великденските празници сме раздали над 130 хранителни пакета на хора крайно нуждаещи се, социално слаби, които са подали необходимия набор с документи в Български червен кръст”, каза Стойчева.
Червения кръст работи по програма „Топъл обяд” и в редица училища в областта. Като идеята на тази програма е да се върнат децата на социално слаби родители в училищата, сподели още Стойчева. Тя коментира че областната организация на БЧК Благоевград извършва дейност на територията на 14 общини, като над 600 доброволци работят за каузата.
„Имаме над 5600 членове, дарители, спонсори, на които благодаря”, директорът на БЧК.
Българският Червен кръст е част от Международното движение на Червения кръст и Червения полумесец, което преди няколко месеца чества 150 години хуманитарна дейност на местно и глобално ниво. По целия свят Червеният кръст и Червеният полумесец оказват подкрепа на 180 милиона души всяка година – с програми в общностите, с отговор при бедствия и възраждайки надеждата.

Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене