16 фирми се включиха в Деня на кариерата в ЮЗУ

юзу

За поредна година ЮЗУ и Университетски център за кариерно развитие към университета организираха среща на студенти с работодатели. Кариерният форум цели да разкрие нови възможности за реализация на пазара на труда у нас и в чужбина, както и студентите да получат предложения за продължаване на образованието.
16 фирми се включиха в Деня на кариерата в ЮЗУ „Неофит Рилски”. Университетски център за кариерно развитие към университета организира „Кариери 2014 “ под мотото „Стартирай успешно“.
„Тази година фирмите, които се включиха са 16, като имаме най-вече фирми от Благоевград, Дупница, София. Кариерното изложение ще даде възможност на студентите да направят своя избор за компания, за фирма, в която да започнат работа, а също така и да изберат позиция. Хубавото е че на това кариерно изложение те ще се запознаят в детайли, тъй като някой от фирмите ще презентират модни облекла, други ще направят презентация на партньорите, с които работят”, поясни Весела Лачева, експерт в Кариеран център.
Голяма част от фирмите включили се в деня на кариерата предложиха образование без граници и езикови курсове в чужбина. Всички работодатели бяха категорични, че са дошли, защото имат желание да запознаят студентите с възможностите за работа, които предлагат.
”Нашата фирма предлага възможност да се работи в часове, в които е удобно за студентите и затова решихме да се включим. В същото време имаме нужда от млади и амбициозни хора”.
„Смятам, че тази среща ще бъде полезна и ще си харесаме някой за работа при нас”.
„Работим изключително с млади хора. Наемали сме много хора на работа именно по студентски програми”.
Според студентите, такива кариерни форуми са от полза при намирането на работа.

Кариерният форум започна с модно ревю на студенти от специалност „Промишлени изкуства и мода“ и „Моделиране, технология и мениджмънт на шевното производство“.

Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене