О. Златков проговори от болничната стая за мелето с Д. Златков в центъра на Благоевград

Пострадалият след сбиване миналата нощ с футболиста Даниел Златков световен рекордьор по набирания Оливер Златков, на 21 г., е приет в хирургия на болница ПУЛС в Благоевград. Провежда му се лечение под активно наблюдение на хирурзи, извършват се допълнителни изследвания в образна диагностика за уточняване на състоянието му. Направен е и скенер.

Оливер Златков е губил съзнание, има мозъчно сътресение. Въпреки силните болки в челюстта той се съгласи да разкаже за инцидента пред репортер на „Струма”:
При излизане от дискотека „Елизиум“ видях Даниел Златков, за първи път го срещам и го попитах само дали е същият. Той ми отговори с „да“ и попита надменно: Проблем ли има? Засмях се и той неочаквано ми се нахвърли с юмруци. Категорично заявявам, че нито веднъж не съм го ударил, нито съм обиждал съпругата му. Не съм го провокирал по някакъв начин. Той няколко пъти ме поваляше на земята, изправях се и заставах, без да му отвръщам на ударите. При ставането не отивах с агресия към него… всичко това го има на камерата и може да се види от записите. Той ме удряше с юмруци и ритници по лицето и тялото, двете жени, които бяха с него, стояха отстрани и гледаха. Те не реагираха, по същото време имаше още един мой приятел отвън и две-три малки ромчета. Просто никой не реагираше, може би от паника. Трябваше да изчакам моя най-добър приятел Кристиян Сотиров да си тръгнем заедно, затова излязох малко отвън на въздух. Нямам никакви спомени после, изпаднал съм в безсъзнание. Осъзнах се чак в спешно отделение на болницата. Моят приятел Кристиян ми разказа, че ме е намерил отвън изпаднал в безсъзнание, носил ме е на гръб до таксиметровите автомобили. Качил ме на такси при мой съсед, който ме довел до спешно отделение.

След побоя в спешно отделение дойдоха и полицаи. Усещам силни болки в главата, в областта на скулите и челюстта от ритниците, имам болки в гърба и раменете, ребрата…

В момента се обучавам за фитнес инструктор в София. Тренирам усилено за рекорд на Гинес – 10 000 набирания за 12 часа, подготвям се за него, но сега има голям проблем с лявата ръка, не мога да свивам пръстите си от нанесените силни удари и падания на земята. През изминалата година направих световен рекорд – 4500 набирания за 6 часа. Тренирам всеки ден по няколко часа, сега не знам точно колко време, но със сигурност повече от два месеца няма да мога да се възстановя, това е огромен проблем за спортното ми развитие”, заключи Оливер Златков.

Под надзора на Районна прокуратура – Благоевград се води разследване срещу Д. Златков /по-известен като българския Роналдо/ за извършено от него престъпление по чл. 129, ал. 2 от НК. От прокуратурата съобщиха, че на 04.03.2018 г., около 03,30 часа пред дискотека „Елизиум“ пострадалият, който е на 21 години, видял Златков и го предизвикал с думите: „Да си направим ММА среща“. Заедно с футболиста била и неговата съпруга, която отговорила, че същият не е в категорията на Златков, тъй като пострадалият бил видимо около 50 килограма. Последвали нови реплики, което провокирало българския Роналдо и той му нанесъл няколко удара с ръце в областта на главата и тялото.

Когато го пуснал, пострадалият се изправил и двамата продължили спора, който скоро прераснал отново в сбиване. Този път Златков нанесъл удари с крак в главата, при което О. Златков изпаднал в безпомощно състояние. От удар с ръка в лявото слепоочие пострадалият изпаднал в безсъзнание за повече от две минути.

Негов приятел направил опит да го изправи и да му окаже помощ, но след няколко неуспешни опита го транспортирал в спешно отделение, където му е оказана неотложна помощ. Пострадалият 21-годишен младеж е настанен в болница без опасност за живота, гласи официалното съобщение на прокуратурата.

Вчера Даниел Златков изказа и своята позицията по Нова телевизия: „Случката за мен беше стандартна, случва ми се почти всеки път. Излизам с жена си и нейна приятелка. Аз изпих 1-2 малки питиета за 4-5 часа в дискотеката. Видяхме отвън, че две момчета стояха. Потърпевшото момче ми каза, че му е мечта да се бие с мен. Приехме го с усмивка. Съпругата му ми каза, че не е в моята категория и няма как да се бием. Само че той наистина искаше, започна да използва недопустими думи към нея, да я обижда. Преглъщал съм доста неща и бях решил да се прибера спокойно, но нещата станаха прекалени. След много кратък побой момчето започна да се извинява, да съжалява за случката. Благодарих на неговия приятел, че не се намеси. Благодарих им, че сме се разбрали и исках да си тръгна съвсем нормално. Но той ме удари и започна нов бой. Той искаше да стане колкото се може по-голям проблем. Неговият приятел каза едва ли не, че целта е да станат известни“, заяви Златков в ефира на Нова тв. „Аз исках на няколко пъти да свършат нещата, но той продължаваше с обидите и доста остри реплики. Беше неизбежно. Приятелят на момчето каза лъжи, много преувеличени. Брат му излъга, че не съм го търсил. Дори той ме помоли да се разберем, след това да мислим какво да казваме пред медиите. В последния телефонен разговор братът на момчето ме молеше да не излизаме пред камерите. Надявах се да се разделим както трябва, по честен начин. Разбрах, много по-рано разбрах, исках да се видя с него. Очаквах да не иска, но исках да разбера какво целеше с тези обиди, защо искаше да се стигна дотук. За съжаление, доста често ме провокират. Имам страхотно чувство на съхранение, този път щеше да е като предишните, но за съжаление беше намесена жена ми. Тя през цялото време се опитваше да спре боя, не искаше да се стига дотам, защото видяхме какви последици има“, допълни още Златков.

Разпитани са почти всички свидетели, очевидци на побоя, съобщиха още от прокуратурата. Иззети са записите от охранителните камери на заведението. Назначена е съдебномедицинска експертиза за установяване характера на нанесените телесни повреди на пострадалия. Разследването по случая продължава.

ЕКИП „СТРУМА“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене