„Пирин“(Благоевград) с реми срещу „Верея“

Тимът, воден от Милен Радуканов не успя да надделее и този път над тим от Стара Загора в Първа професионална лига

Заралии пък записаха пети пореден мач без успех, като все още нямат отбелязан гол под ръководството на новия си старши треньор Благомир Митрев. Старозагорци определено са тези, които трябва повече да съжаляват за изпуснатите три точки, тъй като имаха няколко добри възможности да се разпишат във вратата на „орлетата“.

На свой ред пък техният треньор Милен Радуканов със сигурност може да бъде доволен, след като те не допуснаха поражение и добавиха нова ценна точка в борбата сиза оцеляване в елита. Така, след равенството на „Трейс Арена“, Верея запази мястото си в шестицата и аванса си от четири точки пред седмия „Локомотив“(Пловдив). Пирин пък остава 11-ти, като има на сметката си 23 точки.

Първата по-интересна ситуация в мача дойде след половин час игра, когато пред Верея се откри възможност да открие резултата. Илиян Йорданов получи топката отдясно, финтира защитник в зелено и с техничен фалцов удар прехвърли излезлия напред Георги Георгиев обаче предварително бе разчел действията на Йорданов и застанал на голлинията, реагира чудесно и предотврати сигурен гол. Шест по-късно новото попълнение на заралии – Антон Огнянов, напредна добре отляво и центрира прострелно, но никой от съотборниците му в синьо не успя да засече топката в мрежата на “орлетата”.

Секунди след като играта бе подновена, включилият се в предни позиции Илия Мунин се извиси над всички и засече с глава центриране отляво, но за негов малшанс топката премина на сантиметри встрани от врата. В последните десетина минути „Верея“ оказа сериозен натиск, а “орлетата” като по чудо се измъкнаха в 84-ата минута, когато на два пъти удари на Огнянов бяха отразени. Първо Георгиев се намеси блестящо и блокира силния му изстрел, а след това при добавката капитанът Попев изчисти от голлинията. В крайна сметка, след като гол във вратата на „Пирин“ не падна, двата отбора си разделиха по една точка.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене